|
Recept na Domácí sušené maso - Jerky
Recept na Domácí sušené maso - Jerky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Domácí sušené maso - Jerky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího libového masa (krůtí, vepřové, kuřecí) 7 lžic worcestru 2 - 3 lžičky soli 0,5 - 1 lžička mletého pepře.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí sušené maso - Jerky
Recept na Domácí sušené maso - Jerky: Nejlepší je, když máme maso vytažené z mrazáku, začíná již povolovat, ale není ještě rozpuštěné, to se bude nejlépe krájet. Nakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, jako když krájíme klasické plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Já ze strachu, aby se dobře prosušili měla plátky 4 mm, ale mohly by být tlustší. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso. Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme. Druhý den maso osušíme kuchyňskou utěrkou, rozložíme do sušárny na potraviny a sušíme. Já ho sušila cca 7 hodin, kdyby byly plátky tlustější trvalo by to déle. Dle internetu, kde jsem se na tento recept inspirovala se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.
Poznámka k receptu na Domácí sušené maso - Jerky: Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být i kdyby jen pro pár lidí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí sušené maso - Jerky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mesic (iva)
- Datum vložení: 25.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 kg hovězího libového masa (krůtí, vepřové, kuřecí) 7 lžic worcestru 2 - 3 lžičky soli 0,5 - 1 lžička mletého pepře
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí sušené maso - jerky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí sušené maso - Jerky
Vložit příspěvek pro Domácí sušené maso - Jerky
Předmět: sušené maso | Datum: 30.03.2019 13:52:16 | Autor: Audri | Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí sušené maso - Jerky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|