|
Recept na Domácí portobello burgery
Recept na Domácí portobello burgery je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Domácí portobello burgery budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bulky: - množství na 8ks 1hrnek teplé vody 3 polévkové lžíce teplého mléka 2 1/2 polévkové lžíce třtinového cukru 30g čerstvého droždí necelý 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky celozrnné žitné 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky 2 vejce 1 1/2 čajové lžičky soli lněná semínka (nebo sezam nebo obojí) Portobello: 2 houby portobello 2 1/2 polévkové lžíce balsamika 1 polévková lžíce olivového oleje 1 prolisovaný stroužek česneku sůl, pepř, pálivá i sladká paprika bylinky (trocha čerstvé majoránky a tymiánu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí portobello burgery
Recept na Domácí portobello burgery: Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek, smíchala, pak na pomoučněné ploše propracovala a v olejem vymazané míse nechala v teple zhruba hoďku a půl kynout. Po vykynutí jsem těsto rozdělila na 8 dílů, vytvarovala bulky a nechala v teple kynout další hoďku a půl. Po vykynutí jsem je potřela rozkvedlaným druhým vajíčkem, posypala lněným semínkem a dala na 20 minut péct na 200°C. Po vytažení z trouby jsem bulky ještě překryla čistou utěrkou. Na marinádu jsem smíchala všechny ingredience a houby v nich vykoupala. Nechala jsem je pár hodin marinovat drážkami nahoru, kteroužto část jsem marinádou polila nejvíce, aby se dostala do těch drážek. Houby jsem si pak opekla na grilovací pánvi z obou stran (je dobré zakončit grilování na vnější straně kloboučku). Než jsem je servírovala do rozkrojených bulek, které jsem taktéž na chvíli opekla, pokryla jsem cheddarem, aby se hezky roztekl. Na bulku jsem pak namazala avokádovou majonézu (avokádo rozmixované s lžičkou limetkové šťávy, čerstvou bazalkou, pepřem a půlkou menší jarní cibulky), pokladla zeleninou, pak dala portobello, pak další zeleninu a nakonec přiklopila. Slupky od avokáda jsem využila k servírování hranolků (jednoduše omýt brambory, nakrájen na hranolky, před pečením osušit v ubrousku či utěrce, rozložit po pečícím papíru na plech, zakápnou olejem a péct půl hodiny na 200°C, občas promíchat, solit až nakonec).
Poznámka k receptu na Domácí portobello burgery: Co se zeleniny a omáček týče, to už je každého záležitost, co má rád =). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí portobello burgery, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 21.09.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Bulky: - množství na 8ks 1hrnek teplé vody 3 polévkové lžíce teplého mléka 2 1/2 polévkové lžíce třtinového cukru 30g čerstvého droždí necelý 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky celozrnné žitné 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky 2 vejce 1 1/2 čajové lžičky soli lněná semínka (nebo sezam nebo obojí) Portobello: 2 houby portobello 2 1/2 polévkové lžíce balsamika 1 polévková lžíce olivového oleje 1 prolisovaný stroužek česneku sůl, pepř, pálivá i sladká paprika bylinky (trocha čerstvé majoránky a tymiánu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí portobello burgery,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí portobello burgery - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí portobello burgery
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|