RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí ořechová a semínková másla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí ořechová a semínková másla, recepty Domácí ořechová a semínková másla, Domácí, ořechová, semínková, másla


Recept na Domácí ořechová a semínková másla

Recept na Domácí ořechová a semínková másla je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Domácí ořechová a semínková másla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
ořechy nebo semínka (arašídy, mandle, lískové oříšky, vlašské ořechy, kešu, slunečnicová semínka, sezam…) sůl olej na dochucení např. sladidlo (med, sirup, stevia, práškový cukr), skořice, kardamom, kakao, nebo naopak pikantní koření posekané oříšky nebo semínka.

Domácí ořechová a semínková másla
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí ořechová a semínková másla

Recept na Domácí ořechová a semínková másla:
K přípravě oříškového másla je potřeba výkonný mixer. Doba přípravy závisí právě na mixeru, dle návodů na internetu se liší od 2 do 25 minut. Oříšky/semínka (obvykle dělám z 200 g) dáme do nádoby mixeru a začneme mixovat. Nejdříve se ořechy nasekají na hrubé kousky (fáze 1), pak na jemný prášek (fáze 2). Postupně, jak se z oříšků uvolňuje tuk, se začínají vytvářet vlhčí hrudky (fáze 3). V této fázi se má přidat 1 lžíce oleje (já ho ale nedávám), špetka soli (pozor, vynechat pokud máme solené ořechy) a případně další ochucovadla. Dalším stupněm je hustá pasta s kousky oříšků (fáze 4). Když mixujeme dál, pasta začne pomalu řídnout a stávat se jemnější. Nakonec bychom měli dostat hladkou oříškovou pastu (fáze 5). - Obvykle bývají ke koupi dva druhy oříškových másel – crunchy (křupavé) a smooth (hladké). Chceme-li máslo křupavé, stačí po první fázi mixování odebrat trochu nasekaných oříšků a na závěr je vmíchat do připravené pasty. - Podle nejrůznějších receptů na internetu se v polovině mixování, když se začnou tvořit hrudky (fáze 3), má přidat lžíce oleje. Mně oříšky přijdou mastné až dost, takže olej již nepřidávám. - Oříšky můžeme použít loupané i neloupané (případně půl napůl), nasucho opražené nebo „natural“. Nejlevnější a nejpohodlnější variantou je použít pražené arašídy. Ty se obvykle dodávají solené. Stačí je před přípravou promnout v utěrce, část soli se otře a zbytek nahradí sůl přidávanou uměle. Oříšky bychom neměli před mixováním máčet, případně je pak musíme nechat zcela uschnout. Přítomná voda by snížila trvanlivost hotového másla. - Pokud chceme mít máslo opravdu zdravé a zdraví nezávadné, koupíme ořechy v bio kvalitě. Běžně prodávané pražené arašídy (půl kila za 33–40 Kč) často obsahují různé plísně a toxiny, proto se asi vyplatí si za kvalitu trochu připlatit.

Poznámka k receptu na Domácí ořechová a semínková másla:
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí ořechová a semínková másla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: petram
  • Datum vložení: 30.11.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: ořechy nebo semínka (arašídy, mandle, lískové oříšky, vlašské ořechy, kešu, slunečnicová semínka, sezam…) sůl olej na dochucení např. sladidlo (med, sirup, stevia, práškový cukr), skořice, kardamom, kakao, nebo naopak pikantní koření posekané oříšky nebo semínka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí ořechová a semínková másla, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí ořechová a semínková másla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí ořechová a semínková másla

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist