|
Recept na Dobrá tlačenka
Recept na Dobrá tlačenka je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Dobrá tlačenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velké masité vepřové zadní koleno s kůží, půl kg plecka, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 2 vepřové nožky, 1 cibule, 10 stroužků česneku, nové koření, mletý pepř, 1 velká mrkev, střední petržel, půlka středního celeru, sůl, majoránka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dobrá tlačenka
Recept na Dobrá tlačenka: 1. Vepřové nožky řádně očistíme a dáme spolu s vepřovým kolenem vařit do hrnce. Přidáme 2 lžičky soli. Vaříme pomalým varem do měkka. 2. Do druhého hrnce dáme vařit zbytek, t.j. plecko, srdce, jazyk, mrkev, petržel, celer, oloupaný česnek vcelku 3 ks, oloupanou cibuli, 7 zrnek nového koření a dvě lžičky mletého pepře. Pozor, maso nesmí být rozvařené, aby šlo pěkně krájet na kostky. 3. Až budou nožky s kolenem v prvním hrnci měkké, tak vytáhneme, nožky obereme a spolu s kůží z kolene a se sedmi stroužky česneku pomeleme na masovém mlýnku. Tuto pomletou směs dáme do větší nádoby. 4. Z druhého hrnce vyjmeme jazyk, který zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. S ostatním masem /plecko, srdce, vepřové koleno bez kůže - tu už jsme pomleli s nožkama/ pokrájíme na větší kousky, cca 2,5 x 2,5 cm. Pokrájené přidáme k pomletým nožkám s kůží z kolene. Rozemneme lžíci majoránky a přidáme menší polévkovou lžíci pepře nebo 1 a půl kávové lžičky. 5. Do toho všeho přilijeme vývar z kůží, cca 3-4 naběračky a zředíme vývarem /polévkou/ z druhé hrnce. Nesmí to být příliš řídké a bílé. To znamená, že tam máte moc vývaru z kůží a bylo by to zakalené a tuhé. Přidejte soli, pepře, majoránky. Tato směs musí být po ochutnání přesolená a překořeněná. Jinak by tlačenka po ztuhnutí byla bez chuti. Maso si totiž hodně soli a koření natáhne do sebe. 6.Toto rovnoměrně promícháme a plníme do tlačenkových střev. Nejlepší jsou střední, ne úplně ty velké. Necháme v chladu ztuhnout do druhého dne. Sem tam otočíme a s napětím čekáme, jak se povedla:-) 5.Ze zbylého vývaru máte skvělou polívku. Zavařte do ní třeba kroupy a to bude teprve bašta....
Poznámka k receptu na Dobrá tlačenka: Inspirovala jsem se na netu z různých receptů a tento nám vyhovuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dobrá tlačenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 18.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 velké masité vepřové zadní koleno s kůží, půl kg plecka, 1 vepřový jazyk, 1 vepřové srdce, 2 vepřové nožky, 1 cibule, 10 stroužků česneku, nové koření, mletý pepř, 1 velká mrkev, střední petržel, půlka středního celeru, sůl, majoránka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dobrá tlačenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dobrá tlačenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dobrá tlačenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|