|
Recept na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Recept na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Divoká houbovka s žemlovými knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g hřibovitých hub ( použila jsem mražené) 1 cibule 200g slaniny 1 stroužek česneku 300ml vývaru 125ml bílého suchého vína ( nemusí být) 5 kuliček jalovce 3 kuličky nového koření čerstvý tymián a rozmarýn sůl kousek másla Na žemlové knedlíky ( dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku): 2 starší žemle nebo jiné pečivo 0,8dcl vlažného mléka 1 vejce 1 menší cibule 2PL sušené smažené cibule libeček, petrželka kousek másla sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Recept na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky: Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou. Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli a sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.
Poznámka k receptu na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky: To jsem přehlídla!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Divoká houbovka s žemlovými knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 19.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 300g hřibovitých hub ( použila jsem mražené) 1 cibule 200g slaniny 1 stroužek česneku 300ml vývaru 125ml bílého suchého vína ( nemusí být) 5 kuliček jalovce 3 kuličky nového koření čerstvý tymián a rozmarýn sůl kousek másla Na žemlové knedlíky ( dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku): 2 starší žemle nebo jiné pečivo 0,8dcl vlažného mléka 1 vejce 1 menší cibule 2PL sušené smažené cibule libeček, petrželka kousek másla sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na divoká houbovka s žemlovými knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Divoká houbovka s žemlovými knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|