|
Recept na Debrecínská vepřová pečeně
Recept na Debrecínská vepřová pečeně je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Debrecínská vepřová pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,3 kg vepřové kotlety (pečeně) bez kosti vcelku 4 - 5 ks Debrecínských párků 2 větší cibule, 1 mrkev, ¼ bulvy celeru ½ l vývaru z kostí, bobkový list 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce koření „STAROČECH“ (fy. Davídkovo koření).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Debrecínská vepřová pečeně
Recept na Debrecínská vepřová pečeně: Vepřovou pečeni si převážeme motouzem, tak aby si udržela kulatý tvar. Připravíme si debrecínské párky, které si dáme zmrazit (lépe se nám tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně si uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem. Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření. Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH. Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme ½ litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin. Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat. Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.
Poznámka k receptu na Debrecínská vepřová pečeně: Tak tohle vypadá skvostně. Poslintal jsem si monitor. (pardon).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Debrecínská vepřová pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 15.01.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1,3 kg vepřové kotlety (pečeně) bez kosti vcelku 4 - 5 ks Debrecínských párků 2 větší cibule, 1 mrkev, ¼ bulvy celeru ½ l vývaru z kostí, bobkový list 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce koření „STAROČECH“ (fy. Davídkovo koření)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na debrecínská vepřová pečeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Debrecínská vepřová pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Debrecínská vepřová pečeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|