|
Recept na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou
Recept na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Masové kuličky frikadeller 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, ¼ červené papriky, ¼ žluté papriky, ¼ zelené papriky, ¼ oranžové papriky, 1 lžíce másla, 1 vejce, mléko, 1 žemle, sůl, pepř, oregano, rostlinný olej Šťouchané brambory 500 g brambor, libeček, voda, sůl, ořech másla Dušené červené zelí na dánský způsob 1 sterilované červené zelí, 1 červená cibule, 40 g másla, mletý pepř, cukr, citronová šťáva, sůl, rybízová marmeláda dle chuti remuláda 1 šálek majonézy, ½ jemně nasekané cibule, ½ jemně nasekané kyselé okurky, 1/4 šálku jemně nasekané čerstvé petrželky, kari koření (dle chuti a barvy), 1 lžička mletého hořčice semínka, špetka soli (podle chuti).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou
Recept na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou: Masové kuličky frikadeller Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji. Podáváme je s brambory, zelím a remuládou. Šťouchané brambory Brambory dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory scedíme a přidáme drhnutý libeček. Před podáváním brambory zlehka na rozehřáté plotně rozšťoucháme, když před tím k nim přidáme máslo. Dušené červené zelí na dánský způsob Na másle podusíme na proužky nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně s malým množstvím vařící osolené vody dusíme doměkka, až se téměř všechna voda odpaří. Pokud je třeba, znovu podlijeme a ještě dodusíme. Zelí pak ochutíme, dle chuti, citronovou šťávou, marmeládou, mletým pepřem a cukrem. Remuláda Nasekáme cibuli i okurky a vše přidáme do majonézy. Postupujte pomalu a dbejte na chuťovou vyváženost, aby cibule nepřetloukla okurky a naopak. Dále remuládu doladíme kari kořením a mletým hořčičným semínkem. Dosolíme, přidáme i petržel, a je hotovo.
Poznámka k receptu na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou: Určitě to bude moc dobré, to zelí je autentické, ale dánské frikadelly to úplně přesně nejsou. Žila jsem tam a rozhodně do toho nikdo různobarevnou papriku nedával. Ale jinak dobrý recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 11.11.2014
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Masové kuličky frikadeller 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, ¼ červené papriky, ¼ žluté papriky, ¼ zelené papriky, ¼ oranžové papriky, 1 lžíce másla, 1 vejce, mléko, 1 žemle, sůl, pepř, oregano, rostlinný olej Šťouchané brambory 500 g brambor, libeček, voda, sůl, ořech másla Dušené červené zelí na dánský způsob 1 sterilované červené zelí, 1 červená cibule, 40 g másla, mletý pepř, cukr, citronová šťáva, sůl, rybízová marmeláda dle chuti remuláda 1 šálek majonézy, ½ jemně nasekané cibule, ½ jemně nasekané kyselé okurky, 1/4 šálku jemně nasekané čerstvé petrželky, kari koření (dle chuti a barvy), 1 lžička mletého hořčice semínka, špetka soli (podle chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou
|
|
|
|
|