|
Recept na Dalmatské hovězí
Recept na Dalmatské hovězí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dalmatské hovězí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
½ kg zadního hovězího, 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, kus řapíkatého celeru, 5 sušených švestek, 1/2 litru červeného vína, 1 lžička hořčice, 1 lžíce olivového oleje, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, cukr a pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dalmatské hovězí
Recept na Dalmatské hovězí: Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran. Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Dalmatské hovězí: Tenhle recept mě zaujal,hned když byl vložen.Od té doby byl v oblíbených a teprve o víkendu jsem ho vyzkoušela.Moc nám chutnalo.Je lepší uvařit den dopředu,aby se to pěkně uleželo a chutě se propojily.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dalmatské hovězí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 07.05.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: ½ kg zadního hovězího, 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, kus řapíkatého celeru, 5 sušených švestek, 1/2 litru červeného vína, 1 lžička hořčice, 1 lžíce olivového oleje, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, cukr a pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dalmatské hovězí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dalmatské hovězí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dalmatské hovězí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|