|
Recept na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou
Recept na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cannelloni: 1 velká cuketa (cca 500 g, anebo 2 menší) 2 kelímky ricotty (celkem 400g) cca 250 g mraženého listového špenátu (nebo spařit čerstvý a pokrájet) 3 stroužky česneku sůl, pepř Rajčatová omáčka: 1 větší cibule 1/2 hlávky květáku 2 plechovky krájených rajčat zbytky cukety ze strouhání 4 stroužky česneku sůl, pepř, chilli, majoránka, bazalka, tymián, trocha oleje + cca 200 g tvrdého sýru, nastrouhaného.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou
Recept na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou: Jako první doporučuji si nachystat plátky cukety. Použila jsem široké struhadlo na plátkování zeleniny, které mi dělalo asi 1-2 mm plátky. Občas se nějaký nepovedl, ale ty jsem dala bokem buď jako podklad pro rolování anebo je pak šoupla do omáčky. V hrnci si necháme rozmrazit listový špenát, příp. si spaříme čerstvý a pokrájíme. Osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Necháme vychladnout. Posléze smícháme s ricottou. Na trošce oleje si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme na drobno rozebrané či nakrájené růžičky květáku, posolíme, popepříme, zaprášíme chilli (pokud vám nevadí ostřejší, nešetřete) a chvilku orestujeme. Poté přidáme krájená rajčata, bylinky a necháme prohřát. Vypneme hořák a přidáme prolisovaný česnek. Zhruba půlkou směsi vyložíme spodek pekáčku. Troubu si rozehřejeme na 180° - 200°C. Na pracovní desku si nachystáme podélně nějaký kratší plátek cukety, třeba z těch nepovedených, a pravoúhle na něj poklademe delší plátky cukety, zhruba 3 vedle sebe, aby se na krajích překrývaly (aby pak nevytekla špenátová směs). Kratší plátek slouží jako pomůcka při počátečním rolování, že nemusíte dávat pozor, abyste začali rolovat všechny plátky stejně, ale prostě to jen podchytíte pod tím jedním, který tak bude rolovat všechny stejnoměrně, a usnadní to práci ;). Na kraj dáme lžíci náplně, rozprostřeme po šířce a zarolujeme. Rolky skládáme na těsno do pekáčku. Rolky mírně osolíme a na 10 minut dáme odkryté do trouby. Pak je překryjeme zbytkem rajčatové omáčky a necháme zapéct zhruba 20 minut. Nakonec posypeme sýrem a pečeme dalších 10 - 15 minut, až sýr začne hnědnou. Je možno rajčatovou omáčku nahradit třeba sýrovou, a to buď zcela, anebo tou sýrovou pokrýt jen vrch.
Poznámka k receptu na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/07/cuketove...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 19.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Cannelloni: 1 velká cuketa (cca 500 g, anebo 2 menší) 2 kelímky ricotty (celkem 400g) cca 250 g mraženého listového špenátu (nebo spařit čerstvý a pokrájet) 3 stroužky česneku sůl, pepř Rajčatová omáčka: 1 větší cibule 1/2 hlávky květáku 2 plechovky krájených rajčat zbytky cukety ze strouhání 4 stroužky česneku sůl, pepř, chilli, majoránka, bazalka, tymián, trocha oleje + cca 200 g tvrdého sýru, nastrouhaného
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cuketové cannelloni se špenátem a ricottou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cuketové cannelloni se špenátem a ricottou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|