|
Recept na Croissanty s jednoduchou přípravou
Recept na Croissanty s jednoduchou přípravou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Croissanty s jednoduchou přípravou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cesto: 600 g hladká múka 20 g droždie čerstvé 200 ml vlažné mlieko 1 KL cukru 1/2 KL soli 175 g kyslá smotana 1 vajce 50 g roztopené maslo - vlažné na potretie cesta: 150 g maslo (nie margarín!) a 1 PL múky - zmiešame na potretie croisantov: 1 rozšľahané vajce náplň : 350 g Nutella.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Croissanty s jednoduchou přípravou
Recept na Croissanty s jednoduchou přípravou: Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín vymiesime pružné cesto, môžeme použiť DP - len na prípravu cesta. Necháme cca 30 minút stáť, cesto mierne ožije. Vyvaľkáme ho na obdĺžnik, cca 2-3 mm hrúbku. Potrieme zmesou masla a múky - do mäkkého (nie roztopeného!) masla vmiešame múku. Zvinieme z kratšej strany ako závin. Rozkrojíme na dve časti (foto), dáme do chladničky na 2 hodiny. Každú polovicu "závinu" po dvoch hodinách zvlášť vyvaľkáme - znovu na cca 2-3 mm, máme obdĺžnik široký cca 35 cm. Po dĺžke prekrojíme a krájame z cesta trojuholníky (foto). Plníme Nutellou, rolujeme rohlíky. Ukladáme na peč. papier, fóliu. Necháme na plechu stáť cca 30 minút, potrieme vajíčkom a pečieme asi 20 minút 180 - 200 stupňov. Upečené pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Croissanty s jednoduchou přípravou: Môžeme plniť slanou náplňou, napr šunka, syr, chorizo, povrch sypať syrom a pod. Cesto je treba v chladničke dobre vychladiť, mňa tlačil čas, takže teraz nie sú croissanty úplne perfektné. Pridávam kvôli úplne jednoduchému spôsobu prípravy croissantového cesta, odpadá zložité prekladanie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Croissanty s jednoduchou přípravou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 29.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: cesto: 600 g hladká múka 20 g droždie čerstvé 200 ml vlažné mlieko 1 KL cukru 1/2 KL soli 175 g kyslá smotana 1 vajce 50 g roztopené maslo - vlažné na potretie cesta: 150 g maslo (nie margarín!) a 1 PL múky - zmiešame na potretie croisantov: 1 rozšľahané vajce náplň : 350 g Nutella
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na croissanty s jednoduchou přípravou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Croissanty s jednoduchou přípravou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Croissanty s jednoduchou přípravou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|