|
Recept na Čokoládovo-tvarohový dort
Recept na Čokoládovo-tvarohový dort je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Čokoládovo-tvarohový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 5ks vejce 150g cukr krupice 150g polohrubá mouka 1PL prášek do pečiva 20g kakao 50g čokoláda na vaření tuk a mouka na vymazání formy pikantní marmeláda (rybízová, višňová) rum Krém: 500g polotučný tvaroh 200g čokoláda 2ks vanilkový cukr 100g máslo 4PL smetana 3PL rum.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládovo-tvarohový dort
Recept na Čokoládovo-tvarohový dort: Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se žloutky do pěny. Opatrně přimícháme sníh z bílků a lehce vmícháme prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160o C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnou a opatrně vyklopíme. Zbylou čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a za stálého míchání spojíme se smetanou a rumem. V míse vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a tvarohem v hladký krém, do kterého postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Korpus vodorovně rozkrojíme, oba díly prolijeme rumem. Na spodní díl natřeme 2/3 krému, na horní díl marmeládu a přiklopíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem a necháme proležet. Dále zdobíme podle vlastní fantazie , můžeme dozdobit trochou krému nebo použít pařížskou šlehačku a nebo celý dort posypat nastrouhanou čokoládou.
Poznámka k receptu na Čokoládovo-tvarohový dort: S čokoládou opatrně nesmí být moc teplá, aby se krém nesrazil. V případě, že se stane stačí nádobu, v které krém šleháte na chvíli ponořit do teplé vody a znovu vyšlehat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládovo-tvarohový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 01.11.2011
- Počet porcí: 12 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Korpus: 5ks vejce 150g cukr krupice 150g polohrubá mouka 1PL prášek do pečiva 20g kakao 50g čokoláda na vaření tuk a mouka na vymazání formy pikantní marmeláda (rybízová, višňová) rum Krém: 500g polotučný tvaroh 200g čokoláda 2ks vanilkový cukr 100g máslo 4PL smetana 3PL rum
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládovo-tvarohový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládovo-tvarohový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládovo-tvarohový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|