Recept na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"
Recept na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Čokokoláč jako "Fondant au chocolat" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g změklého másla 150 g krupicového cukru 3 celá vejce 50 g hladké mouky špetka soli 200 g kvalitní hořké čokolády ( dala jsem 85% Lindt Dark) 3 lžíce vody máslo a mouka na vymazání a vysypání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"
Recept na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat": Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři :)), vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty. Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 min. Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.
Poznámka k receptu na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat": Jestli jsem dobře hledala a překladač dobře přeložil, tak název z francouzského originálu přeložený do češtiny zní " rozplývající se, rozpouštějící se, tající v ústech čokoládový" a to opravdu je. Našla jsem několik podobných, žádný nemá stejný poměr surovin a vždycky jde o dortíčky nebo bábovičky. Zdroj Gurmet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokokoláč jako "Fondant au chocolat", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 03.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 150 g změklého másla 150 g krupicového cukru 3 celá vejce 50 g hladké mouky špetka soli 200 g kvalitní hořké čokolády ( dala jsem 85% Lindt Dark) 3 lžíce vody máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokokoláč jako "fondant au chocolat",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokokoláč jako "Fondant au chocolat" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"
|
|