|
Recept na Čoko-vanilkový dort podkova
Recept na Čoko-vanilkový dort podkova je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Čoko-vanilkový dort podkova budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Dortový korpus středně velká podkova: 440 g polohrubé mouky, 3 lžičky kakaa, 440 g krupicového cukru, 10 vajec/bílky zvlášť, žloutky zvlášť/, 6 lžic oleje, 5 lžiček vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku, 100 ml mléka Krém: vanilkový pudink, cukr krupice, cukr moučka, máslo, kandované třešně, nugeta, čokoláda, kakao Ozdoba : stříbrné perly, kokos, /figurka koně vytvořená z čokolády/, čokoláda tmavá, čokoláda bílá, vlašské ořechy nasekané na drobno.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čoko-vanilkový dort podkova
Recept na Čoko-vanilkový dort podkova: Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky smícháme s bílky a nakonec přimícháme mouku. Krém : 160 g vanilkového prášku/pudink/ uvaříme s 1 litrem mléka a přidáme 4 lžíce cukru, dále si zvlášť ušleháme máslo s moučkovým cukrem/ asi 3 lžíce/, dále vše smícháme dohromady spolu s nakrájenými kandovanými třešněmi./cca 7 ks/ Krém 2: 120 g vanilkového prášku/pudink/ uvaříme s 3/4 litrem mléka a přidáme 3 lžíce cukru, dále si zvlášť ušleháme 1/2 másla s moučkovým cukrem/ asi 2 lžíce/, dále vše smícháme dohromady spolu s 2 lžícemi nugety, 2 lžícemi rozhřáté čokolady a 2 lžícemi kakaa Podkovku rozkrojíme na tři díly, z nichž každý díl na který dáme krém potřeme cukerným rozvarem/4 lžíce cukru a zalít vodou !jen aby se zakryl v hrnečku cukr! a necháme vařit dokud se nazačne rozvar lepit.Necháme vychladnout a potřeme díl krémem a další díl stejně. Když už máme všechny díly na sobě poskládaný, tak ještě celou podkovu přetřeme krémem slabou vrstvou a po stranách obsypeme ořechy. Vrch ozdobíme dle obrázku či jinak, jak kdo chce.
Poznámka k receptu na Čoko-vanilkový dort podkova: Čokoládové koníčky jsem dělala ve formičce a na podkovy z bílé čokolády jsem též použila formičky/položila jsem je na dort a kolem nich jsem to vylila čokoládou tmavou a po zatuhnutí jsem formičky vyndala a vylila bílou čokoládou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čoko-vanilkový dort podkova, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iwakk (Iveta)
- Datum vložení: 09.01.2011
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Dortový korpus středně velká podkova: 440 g polohrubé mouky, 3 lžičky kakaa, 440 g krupicového cukru, 10 vajec/bílky zvlášť, žloutky zvlášť/, 6 lžic oleje, 5 lžiček vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku, 100 ml mléka Krém: vanilkový pudink, cukr krupice, cukr moučka, máslo, kandované třešně, nugeta, čokoláda, kakao Ozdoba : stříbrné perly, kokos, /figurka koně vytvořená z čokolády/, čokoláda tmavá, čokoláda bílá, vlašské ořechy nasekané na drobno
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čoko-vanilkový dort podkova,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čoko-vanilkový dort podkova - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čoko-vanilkový dort podkova
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|