|
Recept na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem
Recept na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g propláchnuté čočky 2 l zeleninového vývaru 2 středně velké cibule 1 mrkev 1/2 petržele 2 stonky řapíkatého celeru 2 PL másla 3 PL hladké mouky sůl, pepř, 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření 2 stroužky prolisovaného česneku 1 + 1/2 ČL sušené majoránky + opečený toustový chléb na ozdobu + a kolečka jednoho opečeného debrecínského párku na ozdobu + petrželka na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem
Recept na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem: Propláchlou čočku na dvě hodiny namočíme. Po této době ji zalijeme vývarem, přidáme jednu celou cibuli, sůl, bobkové listy a dvě kuličky nového koření. Vše přivedeme k varu, pak stáhneme hořák na menší výkon a dál necháme vařit cca 30 - 40 minut. Cibuli, bobkový list a nové koření po této době vyjmeme. Na másle osmahneme druhou pokrájenou cibuli pěkně dozlatova, zasypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zavaříme do polévky, vsypeme také kolečka omyté mrkve a petržele a pokrájené stonky řapíkatého celeru. Dalších 20 minut ještě povaříme. Nakonec polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme ozdobené orestovanými kousky toustového chleba ( nebo rohlíků ) a orestovaných koleček debrecínského párku a petrželkou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 07.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 200 g propláchnuté čočky 2 l zeleninového vývaru 2 středně velké cibule 1 mrkev 1/2 petržele 2 stonky řapíkatého celeru 2 PL másla 3 PL hladké mouky sůl, pepř, 2 bobkové listy a 2 kuličky nového koření 2 stroužky prolisovaného česneku 1 + 1/2 ČL sušené majoránky + opečený toustový chléb na ozdobu + a kolečka jednoho opečeného debrecínského párku na ozdobu + petrželka na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočková polévka s petrželem, mrkví a řapíkatým celerem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|