|
Recept na Čočka po indicku
Recept na Čočka po indicku je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Čočka po indicku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g čočky 2 mrkve 1 petržel celer (asi stejné množství jako petržele) 3 brambory 6 stroužků česneku 1 velká cibule kari (ca 2 lžičky) mletá paprika (ca 1 lžička) kardamom (ca 10 semen) bobkový list (ca 6 listů) sůl olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočka po indicku
Recept na Čočka po indicku: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Nabobtnalou čočku osolíme a uvaříme do měkka (ale ne na kaši). Zatímco se nám čočka vaří, v dalším hrnci si uvaříme 3 brambory na kostičky - taktéž do poloměkka (můžeme použít i zbylé brambory od jiného jídla, když budou měkčí, nevadí). Dále si připravíme větší hrnec (nakonec do něj vše smícháme) a na troše oleje v něm zlehka osmahneme nakrájenou cibuli. K ní vmícháme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme bobkový list, kardamom, kari, mletou papriku, sůl a prolisovaný česnek. Promícháme a osmahneme do zlatova. Poté zalijeme trochou vody a necháme dusit do poloměkka. Když je zeleninka uvařená "na skus", přidáme k ní čočku a brambory a důkladně promícháme. Je-li potřeba, ještě dochutíme. Společně necháme ještě pár minut vařit tak, aby bylo všechno pěkně měkké (čočka až mírně rozvařená) a hlavně, aby se nám krásně propojily všechny chutě. Takto připravenou čočku můžeme konzumovat samotnou nebo můžeme doplnit vejcem vařeným na tvrdo. Uzeninou nebo párkem bych osobně takto zdravý a hlavně chutný pokrm nekazila ;o)
Poznámka k receptu na Čočka po indicku: Skvele,uz jinou nevarim.Jen jsem nemela cardamom,ale to zase tak nevadi.Dala jsem aspon spetku musk.orisku.Zkousela jsem pridat I papriku-lusk nakrajenou na kosticky a pridat k cibuli.Opakovane byla chvala od cele rodiny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočka po indicku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marki87 (Markéta)
- Datum vložení: 25.04.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 500 g čočky 2 mrkve 1 petržel celer (asi stejné množství jako petržele) 3 brambory 6 stroužků česneku 1 velká cibule kari (ca 2 lžičky) mletá paprika (ca 1 lžička) kardamom (ca 10 semen) bobkový list (ca 6 listů) sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočka po indicku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočka po indicku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočka po indicku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|