|
Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli)
Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli) je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Citronové suflé a malinové coulis (kuli) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suflé: 4 vejce- bílky zvlášť, špetička soli, 60 g krupicového cukru - může být třtinový, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 většího dobře omytého citronu, 100 g ricotty nebo žervé nebo jemného tvarohu, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky. Změklé máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček. Coulis: hrst malin (i mražených), lžička změklého másla, špetka mleté vanilky, 1-2 lžíce cukru - dle chuti..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli)
Recept na Citronové suflé a malinové coulis (kuli): Nejdříve si připravíme coulis. Máslo rozpustíme, přidáme cukr, rozmačkané maliny, ochutíme vanilkou a rozvaříme. Hotové coulis přepasírujeme přes jemné síto. Troubu předehřejeme na 200°C. Formičky na suflé vymažeme změklým máslem a vysypeme krupicovým cukrem. Do bílků dáme sůl a polovinu cukru a vyšleháme na sníh. Ke žloutkům přidáme zbytek cukru a nastrouhanou kůru z citronu a vyšleháme do husté pěny. Do této hmoty zašleháme citronovou šťávu, ricottu a mouku, lehce vmícháme sníh z bílků a ihned plníme formičky do 3/4. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Suflé vyklopíme, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme s coulis (ale není nezbytně nutné vyklápět, můžeme podávat ihned horké v mističkách, suflé totiž rychle spadne dolů) Pozn.: Ovocné coulis je výborné i z jiného červeného ovoce - jahod, rybízu, višní apod.
Poznámka k receptu na Citronové suflé a malinové coulis (kuli): Tento lehoučký dezertík nám včera prozářil pošmourné odpoledne :) Tento a další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronové suflé a malinové coulis (kuli), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 21.05.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Suflé: 4 vejce- bílky zvlášť, špetička soli, 60 g krupicového cukru - může být třtinový, 2 lžíce citronové šťávy, kůra z 1 většího dobře omytého citronu, 100 g ricotty nebo žervé nebo jemného tvarohu, 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky. Změklé máslo a krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček. Coulis: hrst malin (i mražených), lžička změklého másla, špetka mleté vanilky, 1-2 lžíce cukru - dle chuti.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronové suflé a malinové coulis (kuli),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronové suflé a malinové coulis (kuli) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronové suflé a malinové coulis (kuli)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|