|
Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev
Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Čínská kuchyně: Maso dvou barev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g vepřových jater 1 KL máčeného škrobu * 300g vepřové kýty ½ KL soli 1 KL máčeného škrobu 1 vejce * 200g bílého zelí 1 stroužek česneku * Zálivka: 1 PL žlutého vína 1 KL sójové omáčky 1 KL Wei-su * Sádlo, olej 50g máčených černých hub 1 KL chilli papriček hrubě mletých ½ KL jamajského pepře hrubě mletého 1 naběračka vývaru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev
Recept na Čínská kuchyně: Maso dvou barev: Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste zkusit uvařit napřed jednodušší jídla podle odkazů v poznámce. Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo. Připravíme si zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a blanšírujeme na pánvi ve VLAŽNÉM!!! tuku. Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivem, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse. Poznámka: Vařím-li toto jídlo pouze pro sebe, vždy se mi podaří… Vařím-li toto jídlo pro někoho, podaří se mi k mé spokojenosti tak asi v jednom případě ze dvou. Obávám se totiž, že abych nepodával polosyrové vepřové maso, tak ho nechám dělat o pár vteřin déle a ve finále je pak maso tužší než bych si přál. Takže, prosím: 1.Vepřové blanšírovat v tuku, který má teplotu jen tak tak, že se v něm maso právě začne dělat. 2. Maso intenzivně míchat (prohazovat), ale jen tak dlouho, co zbělá a IHNED s ním z pánve pryč. Uvnitř bude krvavé, ale ono pak při další úpravě ještě dojde. Cvičně si toto jídlo můžete zkusit z kuřecího masa; když to s tepelnou úpravou přeženete, maso sice ztvrdne, ale ne až tak, jako vepřové. Přeji trošku toho štěstí a hodně dobré chuti! Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Poznámka k receptu na Čínská kuchyně: Maso dvou barev: http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská kuchyně: Maso dvou barev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 08.11.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 300g vepřových jater 1 KL máčeného škrobu * 300g vepřové kýty ½ KL soli 1 KL máčeného škrobu 1 vejce * 200g bílého zelí 1 stroužek česneku * Zálivka: 1 PL žlutého vína 1 KL sójové omáčky 1 KL Wei-su * Sádlo, olej 50g máčených černých hub 1 KL chilli papriček hrubě mletých ½ KL jamajského pepře hrubě mletého 1 naběračka vývaru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská kuchyně: maso dvou barev,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská kuchyně: Maso dvou barev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská kuchyně: Maso dvou barev
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|