|
Recept na Čínská kuchyně: LA´C
Recept na Čínská kuchyně: LA´C je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čínská kuchyně: LA´C budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
•400 g vykostěného kuřecího masa •1 vejce •1 KL máčeného škrobu •sádlo (olej) na smažení •1 kapie •1 velká cibule •2 PL žlutého vína (Sherry, portské) •1 KL sójové omáčky •1 KL Wei-su (glutasol) •špetka soli •několik kapek červeného oleje •čínský ocet.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čínská kuchyně: LA´C
Recept na Čínská kuchyně: LA´C: Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl. Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv. 2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem. Okamžitě podáváme. Poznámka: Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy. Já rozmíchám škrob přímo ve vejci. Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte. Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso bude šťavnaté. Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu. Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)
Poznámka k receptu na Čínská kuchyně: LA´C: Zde je rcp na ještě jednodušší čínské jídlo: http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy... Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čínská kuchyně: LA´C, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 26.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: •400 g vykostěného kuřecího masa •1 vejce •1 KL máčeného škrobu •sádlo (olej) na smažení •1 kapie •1 velká cibule •2 PL žlutého vína (Sherry, portské) •1 KL sójové omáčky •1 KL Wei-su (glutasol) •špetka soli •několik kapek červeného oleje •čínský ocet
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čínská kuchyně: la´c,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čínská kuchyně: LA´C - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čínská kuchyně: LA´C
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|