|
Recept na Čína dle Patrika
Recept na Čína dle Patrika je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čína dle Patrika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kuřecích prsou 3 žloutky 4 lžíce sojové omáčky 2 lžíce worchestru 1-2 lžičky podravky ((Originál) 3 stroužky česneku 1x lžička kari (používám mlýnek)ale je to na Vás špička nože chilli či jiné ostré s capsaicinem 3 lžíce oleje (slunečnice,oliva) Vše rozmícháme a přidáme nakrájené maso, marinujeme 2 hodiny až třeba 3-4 dny Škrobová moučka 100 g Mrkev 2x větší, nakrájet na julien - SIRKY Bílé zelí nakrájet na nudličky (200-400 gramů) dle chuti + pórek na finále.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čína dle Patrika
Recept na Čína dle Patrika: Na 1 kg kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky (ne nudličky) 3-5 mm napříč prsem potřebuješ toto: Samotná tepelná úprava je to nejdůležitější. Nejprve orestuji na trošce oleje mrkev (2-3 min.), poté přidám trochu kari a po 30-ti vteřinách odrazím troškou vody (ani velkej panák), zredukuji a odeberu bokem. Každý kousek kuřecího masa obalím ve škrobu, poté z každé strany minutku dvě zarestuji a vyndavám na misku. Vytřu pánev dočista a na trošce čistého oleje dám zarestovat zelí 2-4 minuty, přidám hotové maso a mrkev, zastříknu sojovou omáčkou, poté zaleju trochou vody či kuřecím vývarem, několikrát protočím a na poslední minutku-dvě přidám ozdobně nakrájený pórek. Výsledek je dle mého názoru úžasný. A to zelí?? Bambusové výhonky strčí do kapsy. Příloha dle chuti : nudle (na trhu mám vyzkoušené VIMIXA NOODLES(Do 40 Kč)Tesco, Albert - excelentní ! Či jasmínová nebo prostě dostupná rýže, hlavně jí udělat bez příchutí, jen se solí, chutí je v číně bambilion.
Poznámka k receptu na Čína dle Patrika: Cocoska:Díky,na fotkách je ještě nakrájená mladá cuketka,protočená jen minutku dvě je v tom taky bezva
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čína dle Patrika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: patas6811
- Datum vložení: 25.08.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kg kuřecích prsou 3 žloutky 4 lžíce sojové omáčky 2 lžíce worchestru 1-2 lžičky podravky ((Originál) 3 stroužky česneku 1x lžička kari (používám mlýnek)ale je to na Vás špička nože chilli či jiné ostré s capsaicinem 3 lžíce oleje (slunečnice,oliva) Vše rozmícháme a přidáme nakrájené maso, marinujeme 2 hodiny až třeba 3-4 dny Škrobová moučka 100 g Mrkev 2x větší, nakrájet na julien - SIRKY Bílé zelí nakrájet na nudličky (200-400 gramů) dle chuti + pórek na finále
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čína dle patrika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čína dle Patrika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čína dle Patrika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|