|
Recept na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající
Recept na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g kalamár nebo chobotniček (nejlépe rovnou z rybího trhu na břehu moře) 2 lžíce olivového oleje 1/2 cibule 5 stroužků česneku 1 rajče větší lžíce dobrého rajčatového protlaku sůl, pepř, bylinky podle chuti hrst nakládaných oliv (nemusí být) parmezán těstoviny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající
Recept na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající: Nejprve si dáme vařit přílohu - těstoviny podle chuti, my máme nejraději špagety. Očištěné kalamáry nebo chobotničky (nebo od obojího trochu) omyjeme, pokrájíme na menší kousky. Připravíme si i rajče - nakrájet na malé kostičky, i se slupkou. Na oleji orestujeme cibulku na kostičky a česnek na plátky. Přidáme kalamáry, asi minutku restujeme, přihodíme rajčátko, přidáme rajský protlak a ještě asi dvě minutky mícháme a opékáme, dokud rajče trochu nezměkne. Déle by to nebylo dobré, kalamáry by ztvrdly. Nakonec vlijeme asi 1 naběračku vody z těstovin, vypneme, vhodíme olivy, už nevaříme. Podle chuti dosolíme (dřív nesolit - voda z těstovin je slaná), případně opepříme, můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku či jiné koření nebo bylinky podle chuti. Směs smícháme s těstovinami a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Poznámka k receptu na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající: dekujem je to mnam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 04.09.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 300 g kalamár nebo chobotniček (nejlépe rovnou z rybího trhu na břehu moře) 2 lžíce olivového oleje 1/2 cibule 5 stroužků česneku 1 rajče větší lžíce dobrého rajčatového protlaku sůl, pepř, bylinky podle chuti hrst nakládaných oliv (nemusí být) parmezán těstoviny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|