|
Recept na Cheesecake "čokoládový trojboj"
Recept na Cheesecake "čokoládový trojboj" je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Cheesecake "čokoládový trojboj" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 140g sušenek (máslové sušenky, karamelové sušenky "Lotus") 60g drcených mandlí 60g rozpuštěného másla 3 lžíce mléka 1 lžíce medu Náplň: 250g sýru Ricotta 250g sýru Philadelphia 180g kysané smetany (Chef de créme) 250ml smetany ke šlehání 3 vejce 100g krupicového cukru 200g hořké čokolády 200g bílé čokolády 200g mléčné čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cheesecake "čokoládový trojboj"
Recept na Cheesecake "čokoládový trojboj": Korpus: Sušenky s mandlemi rozmixujeme, přidáme máslo a mléko a smícháme do konzistence drobenky. Pokud by se drobila, přidáme ještě trochu mléka, nakonec zapracujeme med. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, okraje vymažeme máslem a sušenkovou směs rovnoměrně vmačkáme po celé ploše formy (můžeme rozprostřít i do stran - cca 1 cm vysoko). Dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Korpus po upečení necháme vychladnout. Náplň: Nejdříve si vyrobíme mléčný ganache. Smetanu ke šlehání si přivedeme k varu, vložíme na kostičky nalámanou mléčnou čokoládu a pomalým promícháváním necháme rozpustit. Metličkou pořádně prošleháme, aby ve smetaně nezůstaly čokoládové hrudky. Dáme stranou a necháme za občasného promíchnutí vychladnout. V míse si rozetřeme cukr s Philadelphií, ricottou a kysanou smetanou a přidáme vejce, které pořádně rozmícháme do směsi. Do půlky náplně vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou hořkou čokoládu, do druhé půlky směsi vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu. Lze rozpustit ale i v mikrovlnce, jen doporučuju hlídat, aby čokoláda nezhrudkovatěla. Na vychladlý korpus nejdříve nalejeme náplň z hořké čokolády, uhladíme a poté nalejeme náplň z bílé čokolády a též uhladíme. Správně by se měl cheesecake péct ve vodní lázni, ale bohužel i po obalení dortové formy alobalem se může stát, že voda do formy zateče a dort zničí, proto peču tak, že dort dám na mřížku a těsně pod ní dám hluboký plech s vařící vodou. Pokud ale chcete dodržet postup vodní lázně, tak formu pořádně obalíme alobalem, dáme do pekáče a zalejeme vařící vodou tak, aby voda dosahovala do 2/3 formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160 stupňů, cca 45 minut...Troubu se snažíme po dobu pečení neotvírat :) Cheesecake by měl být po vytažení z trouby na krajích pevný, ale ve středu ještě stále rosolovitý (ne tekutý!!!), po mírném zatřesení s formou by se střed měl ještě mírně klepat. Pokud se zdá být střed ještě tekutý, vrátíme do trouby a chvíli ještě pečeme. Po upečení necháme vychladnout, na vrch rozetřeme mléčný ganache a dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc.
Poznámka k receptu na Cheesecake "čokoládový trojboj": Inspiraci jsem našla v kuchařce Ivety Fabešové "Iveta a sladká Francie", ale upravila jsem si postup trochu podle svého a podle rad z jiných webů....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cheesecake "čokoládový trojboj", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 25.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 140g sušenek (máslové sušenky, karamelové sušenky "Lotus") 60g drcených mandlí 60g rozpuštěného másla 3 lžíce mléka 1 lžíce medu Náplň: 250g sýru Ricotta 250g sýru Philadelphia 180g kysané smetany (Chef de créme) 250ml smetany ke šlehání 3 vejce 100g krupicového cukru 200g hořké čokolády 200g bílé čokolády 200g mléčné čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cheesecake "čokoládový trojboj",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cheesecake "čokoládový trojboj" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cheesecake "čokoládový trojboj"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|