|
Recept na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru
Recept na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule nadrobno nakrájená 1 velká mrkev a petržel nadrobno nakrájená 750g mletého hovězího masa 2 kávové lžičky hladké mouky 400ml hovězího vývaru 1 pl rajského protlaku 2 pl worcestrové omáčky sůl a pepř Vrchní vrstva: 750g brambor na kosky 30g másla 2-3 lžíce mléka 125g strouhaného parmezánu nebo čedaru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru
Recept na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru: - Ve velkém kastrolu rozpalíme olej, přidáme cibuli, mrkev, petržel a 3 minuty smažíme.Přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Přidáme mouku, mícháme a zahříváme asi 1 minutu. Poté přilijeme vývar, rajský protlak, worcestr, sůl a pepř. Zakryjeme a 40 minut za občasného míchání zvolna povaříme. - Mezitím připravíme vrchní vrstvu: ve slané vodě uvaříme brambory, vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a brambory rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a přimícháme sýr. - Do 4 ohnivzdorných misek rozdělíme masovou směs, popřípadě jí dáme do 1 velké mísy, a pokryjeme bramborovou kaší. Páje pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Kaše má být zlatohnědá a náplň má bublat. Páje podáváme horké.
Poznámka k receptu na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru: Zdroj:Velká rodinná kuchařka- Mary Berryová
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lidunka (Lída)
- Datum vložení: 12.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 2 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule nadrobno nakrájená 1 velká mrkev a petržel nadrobno nakrájená 750g mletého hovězího masa 2 kávové lžičky hladké mouky 400ml hovězího vývaru 1 pl rajského protlaku 2 pl worcestrové omáčky sůl a pepř Vrchní vrstva: 750g brambor na kosky 30g másla 2-3 lžíce mléka 125g strouhaného parmezánu nebo čedaru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chalupářské páje zapečené v bramborách a sýru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|