|
Recept na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou
Recept na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 a 1/2 palice česneku 400g celeru na kostky 3 střední brambory na kostky 1 velká cibule na měsíčky 1 zakysaná smetana 2 snítky čerstvého tymiánu 1/3 čajové lžičky drceného kmínu 1 čajová lžička bio vegety (není nutné) olej (nebo i máslo) sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou
Recept na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou: Troubu jsem si zapnula na 180°C. 2 a 1/2 palice česneku jsem si rozebrala na jednotlivé stroužky (ale ponechala ve slupce), dala do pekáčku, zakápla trochou oleje a dala péct na cca 20 minut za občasného promíchání. Až to bylo hotové, vytáhla jsem česnek ze slupek a dala stranou. Na oleji (příp. možno na másle) jsem si osmahla cibuli s celerem a lístky ze snítek tymiánu, poté přidala brambory a zalila vodou, aby jí nebylo moc, ale zelenina byla ponořená. Vše jsem nechala 5 minut povařit a přidala zbylý česnek (tentokráte bez slupky), kmín, trochu pepře a bio vegetu. Zelenina se vařila, dokud ze stroužků česneku nezačal vylézat prostředek. To jsem do polévky přidala i česnek opečený a dala jí ještě 5-10 minut. Poté jsem polévku z ohně sundala, rozmixovala dohladka, vrátila zpátky nad plamen, ale jen velmi mírný, vmíchala jsem kysanou smetanu a rozředila jí ještě trochou vody. V tomto případě jí bylo potřeba nakonec docela dost. Případně ji lze dosolit či jinak dochutit. Podávat jí je možno s opečenou slaninou, cibulí či krutony nebo jen tak s kouskem pečiva.
Poznámka k receptu na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/02/cesnekov...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 16.04.2014
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 a 1/2 palice česneku 400g celeru na kostky 3 střední brambory na kostky 1 velká cibule na měsíčky 1 zakysaná smetana 2 snítky čerstvého tymiánu 1/3 čajové lžičky drceného kmínu 1 čajová lžička bio vegety (není nutné) olej (nebo i máslo) sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Česnekovo-celerový krém se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|