|
Recept na Česnekové trojhránky s postupem
Recept na Česnekové trojhránky s postupem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Česnekové trojhránky s postupem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hladké mouky, 200 g jemně strouhaných vařených brambor, lžička soli,1 lžíce vegety, 1 kostička čerstvého droždí - 42 g, lžička cukru do mléka, mléko dle potřeby, 100 g vlažného rozpuštěného tuku - sádlo + olej 1:1, Náplň: česnek kolik sneseme, 12 stroužků, 20 dkg másla, může být část nahrazen herou nebo zlatou hanou, sůl, srouhaný tvrdý sýr, dva druhy uzeniny, nakrájené na proužky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Česnekové trojhránky s postupem
Recept na Česnekové trojhránky s postupem: Těsto zaděláme obvyklým způsobem, jen vařené brambory nejprve promícháme s moukou, solí a vegetou. Po vykynutí rozdělíme na 6 bochánků, z každého vyválíme plát, potřeme ho česnekovým máslem, posypeme uzeninou a sýrem. Zavineme a necháme na plechu vymazaném sádlem kynout. Pak nůžkami nastříháme jednotlivé dílky, potřeme rozšlehaným vajíčkem,posolíme, posypeme sezamem, drceným kmínem a slunečnicovými semínky a dáme do trouby upéci
Poznámka k receptu na Česnekové trojhránky s postupem: Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalejme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání. P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky.Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Česnekové trojhránky s postupem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 04.04.2010
- Počet porcí: 1 dort
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 800 g hladké mouky, 200 g jemně strouhaných vařených brambor, lžička soli,1 lžíce vegety, 1 kostička čerstvého droždí - 42 g, lžička cukru do mléka, mléko dle potřeby, 100 g vlažného rozpuštěného tuku - sádlo + olej 1:1, Náplň: česnek kolik sneseme, 12 stroužků, 20 dkg másla, může být část nahrazen herou nebo zlatou hanou, sůl, srouhaný tvrdý sýr, dva druhy uzeniny, nakrájené na proužky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Česnekové trojhránky s postupem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Česnekové trojhránky s postupem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Česnekové trojhránky s postupem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|