|
Recept na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Recept na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 filet červenice obecné (orange roughy) 1 lžíce másla ½ lžičky soli ½ lžičky sušeného česneku 3 lístky bazalky olivový olej 5 cherry rajčat.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Recept na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem: Filet necháme rozmrazit a důkladně osušíme. Máslo smícháme s česnekem, solí a nasekanou bazalkou. Směs natřeme na filet, dáme na plech s pečicím papírem, přidáme cherry rajčata, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby předehřáté na 225°C na cca 15min. Podáváme s kopečky šťouchaných brambor a polníčkem.
Poznámka k receptu na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem: Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg. Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 10.03.2011
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 1 filet červenice obecné (orange roughy) 1 lžíce másla ½ lžičky soli ½ lžičky sušeného česneku 3 lístky bazalky olivový olej 5 cherry rajčat
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|