|
Recept na Černá omáčka
Recept na Černá omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Černá omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 až 750 g masa (nejlépe naporcovaný zajíc, ale může být králík, (někdo dělá i ze stehen kuřete), 200 g zeleniny (celkem) na kostičky (mrkev, petržel, kořen celeru), 1 větší cibule, sůl, citron, máslo, olej, povidla, sušené švestky, rozinky, mandle, koření, perník..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černá omáčka
Recept na Černá omáčka: Pokrájenou zeleninu smícháme s nakrájenou cibulí a vše mírně smažíme na másle smíchaném s olejem. Pak přidáme kousky masa ( i s kostí) a podlejeme vodou. Takže v podstatě se jedná o naložení masa stejným způsobem, jakým nakládáte svíčkovou a necháme tak 1-2 dny odležet. Pak přidáme (nejlépe do sítka na koření) 5 kuliček pepře a 5 nového koření a 2 lístky bobkového listu a 2 kolečka citronu i s kůrou. Když začne maso měknout, přidáme 2 lžíce rozinek, 2 vrchovaté lžíce mandlí pokrájených na hranolky, hrstku sušených švestek a vaříme do měkka. Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a přidáme asi 2 lžíce povidel a krátce povaříme, dochutíme solí, cukrem nebo citronem (octem). Jíme s chlebem, někdo i s vánočkou. Jde dobře ohřívat i mrazit.
Poznámka k receptu na Černá omáčka: Jedná se o staročeský recept, dnes už většinou zapomenutý. Ale v naší rodině nesmí tato omáčka chybět na štědrovečerním stole. Na fotce z loňska je v omáčce už vykoštěné maso. Lepší fotku dodám až po Štědrém dni.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černá omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 25.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500 až 750 g masa (nejlépe naporcovaný zajíc, ale může být králík, (někdo dělá i ze stehen kuřete), 200 g zeleniny (celkem) na kostičky (mrkev, petržel, kořen celeru), 1 větší cibule, sůl, citron, máslo, olej, povidla, sušené švestky, rozinky, mandle, koření, perník.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černá omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černá omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černá omáčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|