|
Recept na Carpaccio z pečené červené řepy
Recept na Carpaccio z pečené červené řepy je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Carpaccio z pečené červené řepy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na carpaccio: 1 středně velká červená řepa palice česneku lžíce hrubozrnné soli lžíce olivového oleje lžíce balzamikového octa barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku snítka tymiánu ( nemusí být ) 100 gr sýru feta nebo balkánského sýru hrst rukolových lístků Na zálivku: 2 lžíce tekutého medu šťáva z půlky limetky 2 lžíce olivového nebo citronového oleje sůl, čerstvě mletý pepř Na karamelizovanou cibuli: lžíce olivového leje červená cibule sůl lžíce krupicového cukru lžíce balzamikového octa A ještě silnostěnný alobal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Carpaccio z pečené červené řepy
Recept na Carpaccio z pečené červené řepy: Nejdříve si připravíme řepu: Pod tekoucí vodou ji řádně vydrbeme kartáčem, neloupeme, osušíme. Na dostatečně velký alobal nasypeme sůl, dáme na ni řepu, přihodíme stroužky neloupaného, ale napůl překrájeného česneku, přidáme olej, ocet, pepř a alobal hermeticky uzavřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. ( horkovzduch ) a pečeme cca hodinu. Ihned propícháme, aby vyšla pára, oloupeme a necháme zcela vychladnout. Připravíme si karamelizovanou cibuli: na pánev dáme olej, necháme jej rozpálit a přihodíme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až nám cibule začne karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit. Teď si připravíme zálivku: vyšleháme všechny suroviny, které jsou do ní určeny. A můžeme servírovat: řepu si nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na talíř, pohážeme rukolou, fetou ( balkánem ) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli. Celé to přelejeme zálivkou, můžeme dosolit, event. opepřit barevným, čerstvě drceným pepřem.
Poznámka k receptu na Carpaccio z pečené červené řepy: Inspirace z NETu "Šárčina škola vaření" - upraveno Je to neskutečná lahoda, chutě jsou fantasticky vyvážené a vše se krásně doplňuje.. zcela mě uchvátila ta cibule.. příště si jí udělám rozhodně víc. Omlouvám se za fotky, nejsou nic moc. Došla mi baterka ve foťáku a s bleskem fotit neumím, tak promiňte..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Carpaccio z pečené červené řepy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 20.04.2012
- Počet porcí: 1 - 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Na carpaccio: 1 středně velká červená řepa palice česneku lžíce hrubozrnné soli lžíce olivového oleje lžíce balzamikového octa barevný pepř čerstvě mletý z mlýnku snítka tymiánu ( nemusí být ) 100 gr sýru feta nebo balkánského sýru hrst rukolových lístků Na zálivku: 2 lžíce tekutého medu šťáva z půlky limetky 2 lžíce olivového nebo citronového oleje sůl, čerstvě mletý pepř Na karamelizovanou cibuli: lžíce olivového leje červená cibule sůl lžíce krupicového cukru lžíce balzamikového octa A ještě silnostěnný alobal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na carpaccio z pečené červené řepy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Carpaccio z pečené červené řepy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Carpaccio z pečené červené řepy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|