|
Recept na Caponata
Recept na Caponata je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Caponata budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 střední lilky 2 řapíky celeru 2 cibule 4-5 oloupaných rajčat 1/2 šálku zelených oliv 2 lžíce kapary 2 lžíce vinného octa 1-2 lžíce hnědého cukru olivový olej sůl čerstvá bazalka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Caponata
Recept na Caponata: Lilek nakrájíme na menší kostky, dáme do cedníku, osolíme a necháme vypotit. Opláchneme ho, osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme lilek a opečeme ho dozlatova - cca 8 minut. Vyndáme ho z pánve, je-li třeba přidáme olej a vložíme cibuli, pokrájenou na kostičky a najemno pokrájený očistěný řapíkatý celer. Opékáme také cca 7-8 minut. Do hlubší pánve dáme pokrájená, oloupaná rajčata, vinný ocet, cukr, důkladně promícháme, přidáme opečenou zeleninu, osolíme, přiklopíme a dusíme na mírném ohni 15 minut, pečlivě mícháme a je-li třeba, přilijeme malinko vody, aby se směs nepřipalovala. Před koncem vmícháme olivy, kapary a natrhané lístky bazalky. Hotovou caponatu podáváme při pokojové teplotě a před podáváním posypeme lehce opraženými piniovými oříšky.
Poznámka k receptu na Caponata: Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami. Do caponaty se mohou přidat i rozinky. Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Caponata, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 11.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 střední lilky 2 řapíky celeru 2 cibule 4-5 oloupaných rajčat 1/2 šálku zelených oliv 2 lžíce kapary 2 lžíce vinného octa 1-2 lžíce hnědého cukru olivový olej sůl čerstvá bazalka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na caponata,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Caponata - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Caponata
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|