Recept na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem
Recept na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 balení cannelloni (250 g) masová směs: 500 g mletého masa 100 g ementálu 200 g hlívy ústřičné 1 mrkev 2 žloutky 1-2 stroužky česneku 1/2 svazku pažitky 1 lžička koření pěti vůní pepř sůl bešamel: 3 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 600 ml mléka 150 g toustového plátkového sýra s chutí ementálu bylinková kostka 1/2 svazku pažitky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem
Recept na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem: Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí naplníme cannelloni. Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, osmažíme ji a zalijeme studeným mlékem. Po zhoustnutí vložíme do bešamelu toustový sýr a bylinkovou kostku, stáhneme teplotu a necháme rozpustit dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, případně dosolíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Na dno pekáčku nebo zapékací misky nalijeme trochu bešamelu, poskládáme naplněné cannelloni a přelijeme bešamelem. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby na půl hodiny. Poté alobal odstraníme a zapékáme ještě cca 15 minut.
Poznámka k receptu na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem: Recept je inspirovaný knihou Vaření v přímém přenosu. Z masové směsi se vytvářejí placičky, které se položí na plátky brambor, zalijí koupenou sýrovou omáčkou a zapékají v troubě. Mně napadlo směsí naplnit cannelloni a zapéct s pažitkovo-sýrovým bešamelem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.11.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1 balení cannelloni (250 g) masová směs: 500 g mletého masa 100 g ementálu 200 g hlívy ústřičné 1 mrkev 2 žloutky 1-2 stroužky česneku 1/2 svazku pažitky 1 lžička koření pěti vůní pepř sůl bešamel: 3 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 600 ml mléka 150 g toustového plátkového sýra s chutí ementálu bylinková kostka 1/2 svazku pažitky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cannelloni s voňavou masovou směsí a bešamelem
|
|