|
Recept na Candát pečený na másle
Recept na Candát pečený na másle je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Candát pečený na másle budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 filety candáta obecného (400g) 100 g másla, hl. mouka, čerstvě mletý pepř čtyř barev sůl, olivový olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Candát pečený na másle
Recept na Candát pečený na másle: Filety candáta i s dobře očištěnou kůží od drobných šupin naporcujeme na nám vyhovující porce. Každou porci ze strany kde je kůže lehce nařízneme tak, aby došlo k pouze k proříznutí kůže (ryba se nám nebude při opékání kroutit). Ze strany kde není kůže, porce nebojácně osolíme a opepříme a jen lehce pokapeme olivovým olejem. Do rozehřáté nejlépe steakové pánve si dáme trochu olivového oleje a kus másla. Mezitím nasolenou, opepřenou a dobře osušenou rybu ze strany kůže lehce obalíme v hladké mouce a okamžitě vkládáme do rozpuštěného másla. Opékáme kůží dolů do křupava. Dle tloušťky filetu buďto po opečení kůže ještě obrátíme – pokud je filet tenký, není to potřeba. Kůže nám rybu dobře „podrží“ vcelku a je velmi lahodně křupavá. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané plocholisté petrželové natě s pár lístky čerstvého libečku.
Poznámka k receptu na Candát pečený na másle: Rychlý, jednoduchý a velmi chuťově vyvážený pokrm.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Candát pečený na másle, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 22.07.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 filety candáta obecného (400g) 100 g másla, hl. mouka, čerstvě mletý pepř čtyř barev sůl, olivový olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na candát pečený na másle,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Candát pečený na másle - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Candát pečený na másle
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|