|
Recept na Caesar salát
Recept na Caesar salát je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Caesar salát budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka římského salátu 2 kuřecí prsíčka bez kůže olivový olej sůl, pepř opečené krutony z bílé bagety kousek parmazánu v bloku DRESINK 2 žloutky 2 sardelové filety šťáva z 1citronu 100ml oliv. oleje 2 lžičky dionské hořčice 1 lžice balzamik. octa 1 lžička worcesterské omáčky 1 lžička strouhaného parmazánu 1 lžička medu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Caesar salát
Recept na Caesar salát: Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s trochou oliv. oleje, okořeníme solí, pepřem (já poživám pikantní směs na gil) a necháme odležet. Salát omyjeme a listy dobře vysušíme. Osušení je důležité!! Listy salátu natrháme na kousky a připravíme do hlubší mísky. Salátový dresink uděláme tak, že všechny ingredience dáme do mísy a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na oliv oleji (ja ji předtím šupnu na chvilku opéct na sucho do trouby a až potom ji peču na oleji, bageta se pak nenasákne olejem). Kuřecí maso osmahneme na pánvi na sucho asi 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Necháme vystydnout a nakrájíme na proužky. Salát se servíruje pro každého zvlášť - na dno misky nebo talíře pokládáme listy salátu, obložíme kousky kuřete, opečenými krutony a zalijeme dresinkem. Na salát nastrouháme na plátky parmazán.
Poznámka k receptu na Caesar salát: Zvláštnost tohoto salátu je, že správně ho mají kuchaři promíchávat až před hostem přímo na stole. Tento slavný a oblíbený americký salát byl poprvé připraven šéfkuchařem italského původu, Ceasarem Cardinim, který působil v mexickem restaurantu v Tijuaně již v 30. letech minulého století
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Caesar salát, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tajja
- Datum vložení: 28.09.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 hlávka římského salátu 2 kuřecí prsíčka bez kůže olivový olej sůl, pepř opečené krutony z bílé bagety kousek parmazánu v bloku DRESINK 2 žloutky 2 sardelové filety šťáva z 1citronu 100ml oliv. oleje 2 lžičky dionské hořčice 1 lžice balzamik. octa 1 lžička worcesterské omáčky 1 lžička strouhaného parmazánu 1 lžička medu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na caesar salát,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Caesar salát - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Caesar salát
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|