|
Recept na Čabajkové nadívané kuře
Recept na Čabajkové nadívané kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Čabajkové nadívané kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 celé kuře 12,5 dkg másla sůl nádivka: 4 rohliky 4 vejce 12,5 dkg másla 200 dkg čabajky 1 lžíce usekané petželky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čabajkové nadívané kuře
Recept na Čabajkové nadívané kuře: Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky! Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a dáme dutinou dolů na pekáč. Prsty vsuneme od krku pod kůži a snažíme se ji oddělit od masa, aby nám vznikl prostor. To samé uděláme z obou stran od prsíček směrem ke stehýnkům. Rozpustíme si 12,5 dkg másla a vložíme do mísy, přidáme 4 žloutky a rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, na velmi malé kostičky pokrájenou čabajku a usekanou petrželku, vše zlehka promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Do vzniklého prostoru pod kůží vpravíme připravenou nádivku. Plníme opět ze tří stran od krku a z obou stran prsíček až ke stehýnkům. Kuře poklademe plátky másla. Nepodléváme! Přikryté kuře pečeme při 180°C 1 hodinu. Záleží na troubě, pokud by se vám zdálo, že kůrka není dostatečně propečená, můžete nechat dojít odkryté v troubě. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát, ... Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Čabajkové nadívané kuře: Pokud někdo nemá rád čabajku pro svou pálivost, lze použít salám herkules, poličan,...do nádivky jsem k petrželce přidala i libeček. Doporučuji použít jedině pravé máslo!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čabajkové nadívané kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cardanka (Jana)
- Datum vložení: 25.10.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 celé kuře 12,5 dkg másla sůl nádivka: 4 rohliky 4 vejce 12,5 dkg másla 200 dkg čabajky 1 lžíce usekané petželky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čabajkové nadívané kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čabajkové nadívané kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čabajkové nadívané kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|