|
Recept na Bylinkové kuře ve vinné šťávě
Recept na Bylinkové kuře ve vinné šťávě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Bylinkové kuře ve vinné šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřata á 950g /1000 g/ 1/2 svazku tymiánu svazek petrželky svazek rozmarýnu svazek libečku 2 ČL hořčice 80 g másla sůl, pepř kuřecí nebo slepičí vývar 50 ml portského vína 30 ml whisky 30 ml sherry kmín + uvařené brambory /které pak pečeme také /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bylinkové kuře ve vinné šťávě
Recept na Bylinkové kuře ve vinné šťávě: Kuřata omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky opereme, osušíme a otrháme z nich lístky. Pak je jednotlivě nadrobounko posekáme. Smícháme polovinu rozmarýnu a tymiánu s veškerou petrželkou a libečkem a přidáme asi 40 g másla a hořčicí. Bylinkovo-hořčičným máslem plníme obě kuřata. Zbylé máslo rozehřejeme, kuřata máslem ještě potřeme, osolíme a opepříme a pokmínujeme. Vložíme je do předehřáté trouby na plech a pečeme je asi 25 minut. Během pečení kuřata ještě několikráte obracíme. Poté je z plechu vyjmeme, flambujeme v 25 ml whisky, vrátíme na plech a podlijeme vývarem. Vše necháme v troubě péci ještě asi 25 minut. Často přeléváme vypečenou šťávou z kuřete. Ke konci pečení přidáme ke kuřatům předvařené brambory / pokrájené na půlky / a pečeme na jednom plechu dozlatova ještě několik minut. Kuřata a brambory poté vyjmeme a udržujeme v teple. Výpeček rozředíme sherry, portským vínem a zbylou whisky a na prudkém plameni vaříme ještě asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé bylinky. Kuřata rozporcujeme, upravíme na talíři a přelijeme vinnou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.
Poznámka k receptu na Bylinkové kuře ve vinné šťávě: Nechtěla jsem dávat do postupu alkohol, aby nebylo zle, tak na přání Iljušky dávám. Jinak, když máte doma jen portské víno, tak je to také výborné i bez sherry i whisky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bylinkové kuře ve vinné šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 19.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřata á 950g /1000 g/ 1/2 svazku tymiánu svazek petrželky svazek rozmarýnu svazek libečku 2 ČL hořčice 80 g másla sůl, pepř kuřecí nebo slepičí vývar 50 ml portského vína 30 ml whisky 30 ml sherry kmín + uvařené brambory /které pak pečeme také /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bylinkové kuře ve vinné šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bylinkové kuře ve vinné šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bylinkové kuře ve vinné šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|