|
Recept na Burgunské dušené hovězí
Recept na Burgunské dušené hovězí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Burgunské dušené hovězí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
70 dkg hovězí kližky nebo plecka, očištěné a na kostky pokrájené, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka, nakrájené na 1 cm proužky, 2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené, 1 stroužek česneku, usekaný, 1 středně velká mrkev nakrájená na 1 cm plátky, 1/4 hrnku petrželky, usekané, 1 bobkový list, 1/2 lžičky soli, 1/8 lžičky pepře, 1/4 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíce rajského protlaku, 1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské), 10 dkg (4oz) naložených ale nekyselých hub,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Burgunské dušené hovězí
Recept na Burgunské dušené hovězí: Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného. Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku,bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu. Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne. Osolte dle chuti. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.
Poznámka k receptu na Burgunské dušené hovězí: Recept je z "The California Culinary Academy".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Burgunské dušené hovězí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 30.07.2008
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 70 dkg hovězí kližky nebo plecka, očištěné a na kostky pokrájené, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka, nakrájené na 1 cm proužky, 2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené, 1 stroužek česneku, usekaný, 1 středně velká mrkev nakrájená na 1 cm plátky, 1/4 hrnku petrželky, usekané, 1 bobkový list, 1/2 lžičky soli, 1/8 lžičky pepře, 1/4 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíce rajského protlaku, 1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské), 10 dkg (4oz) naložených ale nekyselých hub,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burgunské dušené hovězí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Burgunské dušené hovězí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Burgunské dušené hovězí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|