|
Recept na Bulharská výborná polévka
Recept na Bulharská výborná polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Bulharská výborná polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g mletého masa, 1 cibule, 2 vejce, 2 brambory, 3 plátky veky(nebo 2 rohlíky), 3 lžíce rýže, 1 rajče, 200 ml bílého smetanového jogurtu(nebo zakysané smetany), kousek sádla(nebo másla), 1 lžička Podravky(nemusí být), trochu hladké mouky na obalení knedlíčků, strouhanka, pepř, saturejka, petrželka, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bulharská výborná polévka
Recept na Bulharská výborná polévka: Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku, všechno promícháme a pokud hmota bude řidší přidáme strouhanku. Utvoříme knedlíčky a obalíme je v mouce. Do většího hrnce dáme vařit vodu se solí a sádlem(máslem) a do vařící se polévky zavaříme knedlíčky, které jsme si připravili, brambory nakrájené na kostičky, rýži a rajče na menší kousky. Než všechno změkne, připravíme si do misky jogurt(zakysanku), do něj rozšleháme druhé vajíčko a saturejku. Když je polévka uvařená, dáme si tak 1-2 naběračky, které pomalu lijeme za stálého míchání do misky s jogurtem a pak nalijeme do polévky. Můžeme dochutit Podravkou, přisolit, dát pažitku a zelenou část lahůdkové cibulky. Polévka se nezahušťuje, je hustá akorát.
Poznámka k receptu na Bulharská výborná polévka: Polévka je z mého sešitu a byla podle naší chuti opravdu výborná! Je trošku složitější, ale stojí za to jí uvařit!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bulharská výborná polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 18.10.2011
- Počet porcí: 3 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250 g mletého masa, 1 cibule, 2 vejce, 2 brambory, 3 plátky veky(nebo 2 rohlíky), 3 lžíce rýže, 1 rajče, 200 ml bílého smetanového jogurtu(nebo zakysané smetany), kousek sádla(nebo másla), 1 lžička Podravky(nemusí být), trochu hladké mouky na obalení knedlíčků, strouhanka, pepř, saturejka, petrželka, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bulharská výborná polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bulharská výborná polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bulharská výborná polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|