|
Recept na Bujabéza
Recept na Bujabéza je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Bujabéza budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600-800 rybího filé (správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější... Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře...) 5 šalotek 3-4 stroužky česneku 5 rajčat 1 lžíce rajčatového pyré 1 pórek 200 ml suchého bílého vína 600 ml rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru s přidáním rybí omáčky) olivový olej citrónová šťáva bobkový list tymián rozmarýn šalvěj pepř sůl Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bujabéza
Recept na Bujabéza: Šalotku a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zpěnit na olivovém oleji. Přidáme kolečka pórku (případně fenykl), rajský protlak a zalijeme vínem. Rajčata spaříme vařící vodou, prudce ochladíme, oloupeme slupku, nakrájíme je na kostky a přidáme do kastrolu. Vše zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, šalvěj (po 1-2 větévkách nebo lístkách) a vaříme 10 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou rybu a vaříme ještě dalších 10 minut. Dochutíme citrónem, pepřem, solí, rybí omáčkou a případně doladíme špetkou cukru.
Poznámka k receptu na Bujabéza: Elizo, nejen krásná fotka, ale i recept je parádní2.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bujabéza, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 15.11.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 600-800 rybího filé (správně by polévka měla obsahovat nejméně 6 druhů mořských ryb, ovšem to je určitě jednoduché v zemi původu - ve Francii, u nás už komplikovanější... Takže když použijeme pouze filé nebo tresku, bude nám chutnat stejně dobře...) 5 šalotek 3-4 stroužky česneku 5 rajčat 1 lžíce rajčatového pyré 1 pórek 200 ml suchého bílého vína 600 ml rybího vývaru (nebo zeleninového vývaru s přidáním rybí omáčky) olivový olej citrónová šťáva bobkový list tymián rozmarýn šalvěj pepř sůl Do surovin by měl patřit i fenykl, já ho ovšem nedávám - nechutná...
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bujabéza,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bujabéza - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bujabéza
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|