|
Recept na Bůčkový špíz na zelenině
Recept na Bůčkový špíz na zelenině je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčkový špíz na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 - 500 g nižšího libového bůčku, mletý pepř, 200g kořen. zeleniny - mrkev, celer, petržel, 300g klobásy - papriková pikant, 100g rajského protlaku, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 bob.list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčkový špíz na zelenině
Recept na Bůčkový špíz na zelenině: Bůček nakrájíme na tenké plátky - asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro zjemnění masa a ne pro větší velikost plátků!), napíchneme na špízy a jemně osolíme (pozor-uzenina je slaná). Do pekáčku vložíme očištěnou a na nudličky / kostičky nakrájenou zeleninu, na půl kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajč.protlak, koření a navrch položíme špízy, které zakapeme olejem. Přiklopíme poklicí a dáme do vyhřáté trouby na 185°C a pečeme 15 min., pak ztlumíme na 170°C a pečeme asi 40min. Během pečení kontrolujeme, aby se neodpařila šťáva kterou maso a zelenina pustí.Jen je-li to nutné, jemně podlijeme. Pak maso zkusíme jestli už je měkké, ochutnáme šťávu a dle potřeby dosolíme. Jestli ano pekáček odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Bůčkový špíz na zelenině: Klobásu nedávám originál maďarskou, přijde mi tužší a sušší, tudíž nepustí tolik šťávy. Maso opravdu ze začátku nepodléváme a pakliže musíme, tak jen opravdu mírně horkou vodou, aby se nepřipálila zelenina. Špízy během pečení párkrát obrátím a před pečením do červena podliji asi 1-2 dcl horké vody (mám zkušenost, že to chvilku trvá a zelenina má pak tendence se přichytávat). Kdo nemá rád ostré, může klobásy nahradit párky. Jídlo je syté a tak jsme každý s manželem snědli po 2 kouskách, syn 1kus a pak jsme šli spokojeně odfukovat s plným bříškem, každý na své oblíbené místo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčkový špíz na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 18.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 - 500 g nižšího libového bůčku, mletý pepř, 200g kořen. zeleniny - mrkev, celer, petržel, 300g klobásy - papriková pikant, 100g rajského protlaku, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 bob.list, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčkový špíz na zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčkový špíz na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčkový špíz na zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|