|
Recept na bůčková paštika
Recept na bůčková paštika je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě bůčková paštika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg bůčku 0,5 kg vepř jater 0,3 kg sádla 300 ml sladké smetany pepř, bobkový list, nové koření, sůl, bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na bůčková paštika
Recept na bůčková paštika: 1 kg tučnějšího bůčku nakrájejte na kousky, promíchejte s divokým kořením (pepř, bobkový list, nové koření…) a dejte asi na 1,5 hodiny péct při 200 stupních Celsia. Pak k masu přidejte 500 g vepřových jater a dejte péct ještě asi na 20–30 minut. Maso vyndejte z trouby a navrch nechte rozpustit asi 300 g sádla. Takto připravené maso namelte na masovém strojku, vmíchejte do něj zbylý tuk z pekáče, přidejte asi 200–300 ml smetany ke šlehání a dochucovadla podle fantazie (nasekané bylinky, kousky mandlí, portské víno, sherry nebo whisky, brusinky…), vše promíchejte, nechte krátce projít varem, podle vašich preferencí rozmixujte a naplňte do skleniček. Dobré je do ní přidat také najemno nakrájené pečené jiné maso (zvěřinu a podobně). Sklenky klasicky zavařte.
Poznámka k receptu na bůčková paštika: tak přesně tento recept jsem před chvíli četla na prozeny.cz v testu paštik...je kompletně opsaný...ale paštika je to určitě dobrá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu bůčková paštika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marcel (Marcel Sedláček)
- Datum vložení: 05.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1kg bůčku 0,5 kg vepř jater 0,3 kg sádla 300 ml sladké smetany pepř, bobkový list, nové koření, sůl, bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková paštika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na bůčková paštika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď bůčková paštika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|