|
Recept na Brusinková grilovací omáčka
Recept na Brusinková grilovací omáčka je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Brusinková grilovací omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g sušených brusinek 200ml domácího rybízového vína (nebo červeného vína, ale potom je třeba dát do omáčky víc cukru) 2PL oleje 1 velká cibule 3 nakyslá jablka 2PL třtinového cukru snítka čerstvého tymiánu 1 malý rajčatový protlak (140g) 1-2 chilli papričky asi 50ml vinného octa (může být napůl s octem balsamico) sůl, pepř 1PL worchesterské omáčky 1 stroužek česneku voda dle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brusinková grilovací omáčka
Recept na Brusinková grilovací omáčka: Brusinky namočíme nejméně na hodinu do vína. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná jablka a společně na prudším ohni smažíme za častého míchání do té doby, než cibule i jablka začnou chytat barvu. Zasypeme třtinový cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Dále vhodíme lístky tymiánu, nasekané chilli papričky, větší část naložených brusinek i s vínem,rajský protlak a ocet. Necháme pod pokličkou lehce probublávat asi 15 minut, občas zamícháme, popř. doplníme vodou nebo vínem. Ke konci přidáme utřený česnek, dochutíme solí, pepřem a worchestrem a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle výsledku doladíme konzistenci vodou,přidáme zbylé celé brusinky a ještě chvíli provaříme. Použijeme jako omáčku ke grilovanému masu, můžeme i horkou naplnit do skleniček, uzavřít a na chvíli postavit na víčko. Skladujeme v chladu.
Poznámka k receptu na Brusinková grilovací omáčka: Chuť omáčky si každý může upravit podle sebe přidáním či ubráním octa, cukru, chilli apod. My máme rádi sladkokyselou, pikantní chuť, takže nám uvedená množství vyhovují..:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brusinková grilovací omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 18.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 200g sušených brusinek 200ml domácího rybízového vína (nebo červeného vína, ale potom je třeba dát do omáčky víc cukru) 2PL oleje 1 velká cibule 3 nakyslá jablka 2PL třtinového cukru snítka čerstvého tymiánu 1 malý rajčatový protlak (140g) 1-2 chilli papričky asi 50ml vinného octa (může být napůl s octem balsamico) sůl, pepř 1PL worchesterské omáčky 1 stroužek česneku voda dle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brusinková grilovací omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brusinková grilovací omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brusinková grilovací omáčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|