|
Recept na Bratislavské vepřové kostky
Recept na Bratislavské vepřové kostky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bratislavské vepřové kostky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 rovná lžíce sádla (lze i olej) 1 kg vepřového masa z plecka 1 střední cibule 2 dcl smetany 1 malá sklenka zeleninové směsi do bramborového salátu 1 lžíce plnotučné hořčice 15 dkg šunky nebo šunkového salámu lepší kvality 1 bobkový list, sůl, pepř, lžička citronové šťávy světlá jíška.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bratislavské vepřové kostky
Recept na Bratislavské vepřové kostky: V tlakovém hrnci rozpustím tuk, ve kterém nechám zesklovatět hruběji krájenou cibuli. Na ní osmahnu na větší kostky nakrájené maso, osolím opatrně - počítám se solí obsaženou v dalších přísadách, opepřím. Když je čas k podlití, vyklopím k masu zeleninovou směs na bramborový salát, přidám v troše vody rozmíchanou hořčici, bobkový list, doliji trochu horké vody (lépe vývaru) a v zavřeném tlakovém hrnci vařím cca 20 minut. Poté do omáčky vliji smetanu, zahustím světlou jíškou, povařím, dochutím citronovou šťávou, případně ještě solí a pepřem a na závěr do omáčky vložím tence pokrájenou šunku. Podávám s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Bratislavské vepřové kostky: Tento recept je zrychlená verze bratislavské vepřové pečeně. Chutná velice dobře a využijí ho ti, kdo mají na vaření maličko času a přesto chtějí chutně "nakrmit" rodinku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavské vepřové kostky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: taddy1
- Datum vložení: 24.03.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 rovná lžíce sádla (lze i olej) 1 kg vepřového masa z plecka 1 střední cibule 2 dcl smetany 1 malá sklenka zeleninové směsi do bramborového salátu 1 lžíce plnotučné hořčice 15 dkg šunky nebo šunkového salámu lepší kvality 1 bobkový list, sůl, pepř, lžička citronové šťávy světlá jíška
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavské vepřové kostky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavské vepřové kostky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavské vepřové kostky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|