RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bratislavské rohlíčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bratislavské rohlíčky, recepty Bratislavské rohlíčky, Bratislavské, , , rohlíčky


Recept na Bratislavské rohlíčky

Recept na Bratislavské rohlíčky je zařazen v kategorii cukroví - pečené - plněné. K přípravě Bratislavské rohlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: l000 g mouky polohrubá 200 ml mléko 200 g máslo 150 g sádlo čerstvé,voňavé nejlépe den předem udělané 80 g cukr krupice 1/2 ČL sul 1 vejce 10 g droždí Ořechová náplň : 400 g mleté ořechy 200 g cukr krystal citronová kura dle chuti asi ze 3/4 citronu skořice mletá dle chuti Do 175 ml.vody nasypeme cukr a svaříme na sirup. Do sirupu nasypeme ořechy a ochutíme skořicí a citr.kurou. Ochutnáme až náplň prochladne a chutě se spojí. Lépe připravit den napřed. Mléko nepřidáváme vubec! jinak budou rohlíčky v troubě nabývat a budou na nich praskliny. Máková náplň : Stejný postup + mužeme přidat rozpulené rozinky asi hrstičku..

Bratislavské   rohlíčky
Zvětšit obrázek

Recept na Bratislavské rohlíčky

Recept na Bratislavské rohlíčky:
Uděláme si kvásek z 200 ml.mléka droždí a cukru + lžíce mouky. Suché suroviny smícháme a přidáme změklé sádlo a máslo rozšlehané vajíčko a kvásek. Těsto dobře vypracujeme! Uděláme z těsta bochánek nebo váleček. Pečlivě zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Těsto by mělo odpočívat nejméně 12 hodin. Ráno z těsta uděláme váleček a nakrájíme na prst hrubá kolečka. Ty jednotlivě vyválíme naplníme a smotáme ! Uložíme na plech. Pravé bratislavské rohlíčky nemají tvar podkovy ale jsou nahoře hranatého tvaru a konečky jsou v pravém úhlu stočeny dolu. Konečky nejsou špičaté ,nýbrž vypadají jako konec roury. Z konečku rohlíčku by měla být vidět náplň. Rohlíčky necháme ještě 30 minut v teple kynout na plechu. Dobře rozšleháme vajíčko a rohlíčky namažeme a necháme vajíčko uschnot.Podruhé mažeme vajíčkem před upečením. Před pečením popíchat svrchu jehlicí na maso. Pečeme v troubě na 180 stupňu bez horkovzduchu cca 23- 25 minut.Po upečení ještě teplé zabalit pečlivě do alobalu a nechat odpočinout.Vydrží dlouho čerstvé. Ze stejného těsta se peče i makový a ořechový závin. Z tohoto množství lze udélat 6 kousku závinu.

Poznámka k receptu na Bratislavské rohlíčky:
Puvodní recept mé tchýně /hledala jsem ho deset let/ Dnes se mi dostal do rukou děsnou náhodou Byl v kuchařce,kterou jsem pujčila známé.Dnes tu knížku přinesla a z ní vypadl tento recept.Vyluštila jsem ho až s pomocí manžela nebo pul receptu bylo maďarsky ,kousek "lovensky" suroviny německy ! Tchýně psala recepty ve třech jazycích,možná proto, abych si nemyslela ,že život je peříčko. Kdo upeče první má titulku ! Budeme se těšit na obrázky. A já jenom doufám,že dávno ztracený recept ,dokážu upéct také já. Už máme deset let Vánoce bez Bratislavských rohlíčku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavské rohlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 09.01.2014
  • Počet porcí: cca + - 60 kousku
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Pečené - Plněné
  • Suroviny: Těsto: l000 g mouky polohrubá 200 ml mléko 200 g máslo 150 g sádlo čerstvé,voňavé nejlépe den předem udělané 80 g cukr krupice 1/2 ČL sul 1 vejce 10 g droždí Ořechová náplň : 400 g mleté ořechy 200 g cukr krystal citronová kura dle chuti asi ze 3/4 citronu skořice mletá dle chuti Do 175 ml.vody nasypeme cukr a svaříme na sirup. Do sirupu nasypeme ořechy a ochutíme skořicí a citr.kurou. Ochutnáme až náplň prochladne a chutě se spojí. Lépe připravit den napřed. Mléko nepřidáváme vubec! jinak budou rohlíčky v troubě nabývat a budou na nich praskliny. Máková náplň : Stejný postup + mužeme přidat rozpulené rozinky asi hrstičku.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavské rohlíčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavské rohlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavské rohlíčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist