|
Recept na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky
Recept na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 200g vepřové panenky, 2 lžíce oleje, 1 dcl smetany na vaření, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sterilizovaného hrášku, 30g cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, citronová šťáva a cukr na dochucení. Máslové noky: 200g polohrubé mouky, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 vejce, 1,25 dcl mléka, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky
Recept na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky: Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji je zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme, aby bylo v teple. Na výpek přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme vodou, asi 1 a 1/2 dcl. Přidáme protlak, smetanu, provaříme, osolíme. Přidáme opečené maso, hrášek, kousek másla a ještě asi 2 minuty prováříme. Můžeme dochutit lžičkou cukru a lžičkou citronové šťávy. Noky: Z mouky, másla, vajíčka, mléka a trošky soli vymícháme tužší těsto, které pomocí dvou lžic zavařujeme do vroucí vody. Vaříme cca 8-10 min, vyndáme je z vody a polejeme trochou másla, aby se nelepily.
Poznámka k receptu na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky: Zdroj-recept na panenku..Kuchtik.cz-mnou upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 28.01.2013
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: cca 200g vepřové panenky, 2 lžíce oleje, 1 dcl smetany na vaření, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sterilizovaného hrášku, 30g cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, citronová šťáva a cukr na dochucení. Máslové noky: 200g polohrubé mouky, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 vejce, 1,25 dcl mléka, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavská vepřová panenka s máslovými noky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavská vepřová panenka s máslovými noky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|