|
Recept na Brasírovaná hovězí žebra
Recept na Brasírovaná hovězí žebra je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Brasírovaná hovězí žebra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg hovězích žeber s převahou libového masa (viz foto) marináda: 3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce tekutého medu 6 stroužků česneku 1 lžička vinného octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce demi glace 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička) 1-2 lžičky sušeného provensálského koření ((tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka) 2 mrkve 2 cibule hovězí vývar 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brasírovaná hovězí žebra
Recept na Brasírovaná hovězí žebra: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny. Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu. Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, rozehřáté na 100°C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc. Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme děrovanou sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem, nebo s bramborovým pyré.
Poznámka k receptu na Brasírovaná hovězí žebra: Nevíme si rady,chtěli bychom udělat jablečný štruplet
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brasírovaná hovězí žebra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 19.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,5 kg hovězích žeber s převahou libového masa (viz foto) marináda: 3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce tekutého medu 6 stroužků česneku 1 lžička vinného octa 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce demi glace 1 feferonka (nebo jiná pálivá paprička) 1-2 lžičky sušeného provensálského koření ((tymián, rozmarýn, saturejka, oregano, bazalka) 2 mrkve 2 cibule hovězí vývar 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brasírovaná hovězí žebra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brasírovaná hovězí žebra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brasírovaná hovězí žebra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|