|
Recept na Bramborový a jablečný koláč
Recept na Bramborový a jablečný koláč je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborový a jablečný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 křehké nebo listové těsto 5 větších vařených brambor ve slupce 3 šťavnatá jablka 1-2 červené cibule cca 20 dkg sýra raclette (když ho nahradit, tak blaťáckým zlatem) 6 plátků tyrolského špeku ½ červené papriky (kapie) 1 kysaná smetana (creme fraiche) 2 větší čerstvá vejce špetka bylinkové soli sůl pepř tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový a jablečný koláč
Recept na Bramborový a jablečný koláč: Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými slzičkami do misky. Opepříme, ale zatím nesolíme. K bramborám přidáme oloupanou a na klínky nakrájenou červenou cibuli a jablka pokrájená na drobnější kostičky i se slupkou. Promícháme a do směsi vhodíme i kostičky raclettového sýra, nakrájeného tyrolského špeku a droboučké kostičky červené papriky. Zamícháme, osolíme a přidáme pro chuť a vůni trochu tymiánových lístečků. Nesmíme zapomenout, že poměrně dost soli dodá i uzenina, tak se solí raději opatrně. Když je směs promíchaná a ochucená, tak ji můžeme přemístit do koláčové formy, kterou jsme předem vyložili těstem. Buď si připravíme domácí křehké těsto nebo použijeme těsto listové. Směs na těsto dobře rozprostřeme, lehce přitlačíme a zalijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejci a bylinkovou solí. Formu s koláčem vkládáme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme 40 minut v horkovzdušné troubě. Pokud ji nemáte, tak pečte tak dlouho, dokud povrch nebude krásně zlatý. Před podáváním necháme koláč mírně vychladnout, aby šel dobře krájet. Horký sýr totiž dělá velkou neplechu a porce koláče by za horka byly nevzhledné.
Poznámka k receptu na Bramborový a jablečný koláč: maiva: Ivo asi 26 cm, ještě zbylo na tři mufiny - dělala jsem z kupovaného zarolovaného listového těsta na pečícím papíru, klidně by mohlo být i na menší plech
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový a jablečný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 21.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 křehké nebo listové těsto 5 větších vařených brambor ve slupce 3 šťavnatá jablka 1-2 červené cibule cca 20 dkg sýra raclette (když ho nahradit, tak blaťáckým zlatem) 6 plátků tyrolského špeku ½ červené papriky (kapie) 1 kysaná smetana (creme fraiche) 2 větší čerstvá vejce špetka bylinkové soli sůl pepř tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový a jablečný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový a jablečný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový a jablečný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|