|
Recept na Bramborovo-borůvkový koláč
Recept na Bramborovo-borůvkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Bramborovo-borůvkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bramborové knedlíky v prášku (zn. Natura) – 500 g 200 g polohrubé mouky 2 vejce 200 g rozpuštěného a vychladlého tuku (Hera) 1 vanilkový cukr. 1 KL prášku do pečiva 5 PL diasladidla (lze nahradit ca 100 g moučkového cukru nebo dle chuti) Špetka soli 500 g borůvek, 50 g brusinek (nemusí být) Asi ¾ l – 1 l vody na rozředění těsta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborovo-borůvkový koláč
Recept na Bramborovo-borůvkový koláč: Do mísy vysypeme Bramborové knedlíky v prášku, mouku, prášek do pečiva, oba cukry, sůl a vejce. Promícháme a pak přiléváme vodu za současného míchání, aby vzniklo polotekuté těsto. Já použila tyčový mixér. Po rozmíchání přidat půlku rozpuštěného tuku a ještě jednou pořádně promíchat, aby se směs spojila. Vylijeme na pekáč buď vymazaný nebo vyložený pečícím papírem. Rozložíme ovoce a dáme do vyhřáté trouby na 180°C. Musíme dodržovat vlastnosti své trouby, já pekla horkovzduchem 30 minut, poté obrátila pekáč, (protože to u mé trouby musím) pokapala zbytkem tuku a pekla 20 minut horkovzduchem, pak jsem vypnula ventilátor a dopekla jen na horním a dolním ohřevu ještě 10 minut do růžova. Necháme vychladnout, můžeme pocukrovat buď diacukřenkou, nebo moučkovým cukrem, případně dát šlehačku apod. Musela jsem spotřebovat to těsto v prášku, borůvky a zbytek brusinek, tak jsem se inspirovala receptem Yanulky, který přidávám do podobných, abych odhadla množství ingrediencí. Pochopitelně je lepší udělat si vlastní bramborové těsto ;-)
Poznámka k receptu na Bramborovo-borůvkový koláč: Asi u normální trouby může být čas kratší, ale mě nefunguje dobře termostat, takže teplotu kontroluju dle teploměru v troubě a musím občas upravovat, protože si termostat dělá., co chce.;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborovo-borůvkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 30.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Bramborové knedlíky v prášku (zn. Natura) – 500 g 200 g polohrubé mouky 2 vejce 200 g rozpuštěného a vychladlého tuku (Hera) 1 vanilkový cukr. 1 KL prášku do pečiva 5 PL diasladidla (lze nahradit ca 100 g moučkového cukru nebo dle chuti) Špetka soli 500 g borůvek, 50 g brusinek (nemusí být) Asi ¾ l – 1 l vody na rozředění těsta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborovo-borůvkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborovo-borůvkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborovo-borůvkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|