RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou, recepty Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou, Bramborové, vějířky, česnekem, slaninkou


Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 velké brambory 4 stroužky česneku 200 g anglické slaniny máslo nebo olivový olej 4 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu pepř sůl.

Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

Recept na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou:
Brambory neloupeme, ale velmi dobře umyjeme (kartáčkem). Najdeme jim takovou polohu, aby stály nebo jim trochu seřízneme jednu stranu kvůli stabilitě. Podélně je hluboce nakrájíme asi v půlcentimetrových odstupech, ale nedokrojíme, aby držely pohromadě (můžeme si pomoct špízovou jehlou, kterou příčně propíchneme bramboru ve výšce asi 1 cm od podložky - při nařezávání se o ni nůž zastaví). Česnek oloupeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, slaninu, pokud ji máme vcelku, na plátky. Do každého zářezu vtiskneme plátek česneku a část plátku slaniny. Brambory osolíme, opepříme a potřeme olejem nebo rozehřátým máslem. Vložíme je do vymazané zapékací misky a do trouby rozehřáté na 200°C. Pečeme asi 45 minut, podle druhu trouby a především podle velikosti brambor. Změknutí brambor otestujeme kovovou jehlou. 5 minut před dopečením posypeme brambory strouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou:
Pekla jsem v sobotu, v remosce, s česnekem a uzeným bokem, sypla kořením Bylinkové máslo - byly vynikající, díky za recept Fotku jsem přidala pouze jednu z přípravy, ta jediná (hotového jídla) byla nepoužitelně mázlá.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 23.12.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: 4 velké brambory 4 stroužky česneku 200 g anglické slaniny máslo nebo olivový olej 4 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové vějířky s česnekem a slaninkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist