|
Recept na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami
Recept na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Bramborové sabdží s krabími tyčinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 varné sáčky rýže (používám parboiled ale stylovější by byla basmati), 3-4 střední brambory, balení krabích tyčinek, zakysaná smetana, 100g taveného sýra (může být i ochucený), plechovka sterilované kukuřice, koření: rozmarýn, kari, koriandr, kmín, sůl + cokoliv co máte rádi a voní aspoň trochu Indií.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami
Recept na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami: Dáme vařit rýži, jak jsme zvyklí. Než se rýže uvaří, oškrábeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme do měkka s rozmarýnem a kmínem v mírně osolené vodě. Brambory nesléváme, přímo do hrnce vmícháme tavený sýr, smetanu a koření (nejlépe osmahnuté na troše oleje, aby se rozvonělo) a na mírném ohni asi 3-5 minut provaříme. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme ji vodou, aby později dobře vsákla do rýže. Nakonec přidáme z nálevu slitou kukuřici a na kousky nakrájené krabí tyčinky a krátce prohřejeme. Sabdží vmícháme do uvařené rýže, ozdobíme snítkou zeleného (např. koriandr, petržel) a podáváme.
Poznámka k receptu na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami: Kombinace brambor a rýže může někomu přijít divná, ale v Indii se jí běžně a díky dvěma druhům škrobů opravdu zasytí. Sabdží lze uvařit prakticky z jakékoliv zeleniny, kterou doma máte (moje nejoblíbenější kombinace je květák a cizrna). Sabdží jsme s přítelem ochutnali ve vegetariánské restauraci Góvinda a tahle variace vznikla z nutkavé potřeby zkusit ho uvařit doma.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové sabdží s krabími tyčinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klariska
- Datum vložení: 10.01.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 varné sáčky rýže (používám parboiled ale stylovější by byla basmati), 3-4 střední brambory, balení krabích tyčinek, zakysaná smetana, 100g taveného sýra (může být i ochucený), plechovka sterilované kukuřice, koření: rozmarýn, kari, koriandr, kmín, sůl + cokoliv co máte rádi a voní aspoň trochu Indií
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové sabdží s krabími tyčinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové sabdží s krabími tyčinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové sabdží s krabími tyčinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|