|
Recept na Bramborové halabalky
Recept na Bramborové halabalky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborové halabalky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-5 vařených brambor stření velikosti hrst vloček 1 vejce škrob podle potřeby česnek granulovaný nebo čerstvý /dávám oba/ majoránku červená paprika vepřové sádlo na pomazání /koření podle chuti/ na dochucení - salám, sýr, semínka, sůl, mák, oříšky co kdo má rád.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové halabalky
Recept na Bramborové halabalky: Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře propracujeme /nesolíme/, škrobem zaděláme ne příliš tuhé těsto, které vyválíme ve folii podsypané škrobem na 3 - 4 mm silný plát, vykrajujeme kolečka, nebo nakrájíme "halabala" tvary dle inspirace. Na plechu potřeme slanou vodou (dietní varianta), ostatní rozpuštěným sádlem, osolíme, můžeme přidat mák, semínka, oříšky podle chuti. Peču dva plechy najednou asi 30 min, podle síly těsta na 180°C /horkovzdušná/, po dvaceti minutách vyndám, doladím salámem, sýrem a dopékám cca 10 min. Další varianta těsta: místo škrobu můžeme použít hladkou mouku, přidáme 5 dkg vyškvařené a na kostky nakrájené slaniny, případně nastrouháme 4 dkg sádla. Takto připravené těsto necháme chvilku v lednici odpočinout.
Poznámka k receptu na Bramborové halabalky: Vhodné ke svačině, večeři, k vínu i čaji. Podávám teplé. Varianta česnek + posypat parmezánem rovněž výborná. Možnosti jsou široké, zkoušela jsem i sladké, tyto vedou :) Zde podrobný návod. http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Halabalky-ve...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové halabalky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: J. A. (Jana)
- Datum vložení: 14.06.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4-5 vařených brambor stření velikosti hrst vloček 1 vejce škrob podle potřeby česnek granulovaný nebo čerstvý /dávám oba/ majoránku červená paprika vepřové sádlo na pomazání /koření podle chuti/ na dochucení - salám, sýr, semínka, sůl, mák, oříšky co kdo má rád
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové halabalky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové halabalky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové halabalky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|