|
Recept na Bramboračka zase jinak
Recept na Bramboračka zase jinak je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Bramboračka zase jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1/4 celeru - 1 petržel - 2 mrkve - 1 cibule - 10cm pórku - hrnek hub čerstvých na kostičky či sušených (možno předem namočit, není nutné) - 1/2 kg brambor na kostičku cca 1x1x1cm - 1 polévková lžíce majoránky - 3 stroužky česneku na plátky či malou hrst sušených plátků - sůl - pepř - 2 masoxy - 1 lžíce Podravky či jiného polévkového koření - máslo či olej - tmavá jíška.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramboračka zase jinak
Recept na Bramboračka zase jinak: Celer, mrkev a petržek nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Na másle či oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a česnek a pomalu smažíme téměř dozlata. Je třeba hlídat a míchat, aby se nepřipálilo. Osmaženou zeleninu zalijeme 2-2,5l vlažné vody, přidáme masox, houby, sůl, pepř, majoránku, koření, brambory a vaříme na mírném ohni cca 0,5 hodiny za občasného promíchání. Nakonec lehce zahustíme jíškou, já používám pro urychlení tmavou instatní, lze samozřejmě i domácí tmavou jíškou z másla a hladké mouky. Jíšku nakonec dávám z ryze praktických důvodů, pokud ji dáme hned zkraje, má polévka tendenci se trochu zespoda připalovat, pokud často nemícháme...a instantní není třeba dlouho provařovat :) Na talíři přizdobíme nějakou zelenou bylinkou (petrželka, pažitka) a pak už jen pozorujeme blažené výrazy jedlíků :)
Poznámka k receptu na Bramboračka zase jinak: První letošní úlovek hub mi dnes připomněl tuto klasiku, vím, že je zde bramboraček přehršel, prohlížela jsem recepty - co kuchařka, to jiný postup :) Snad bude tento vyhovovat i někomu dalšímu, doporučuji vyzkoušet, osmažená zelenina dodá úplně jiný šmak než jen vařená.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramboračka zase jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 03.08.2010
- Počet porcí: 3,5 l
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: - 1/4 celeru - 1 petržel - 2 mrkve - 1 cibule - 10cm pórku - hrnek hub čerstvých na kostičky či sušených (možno předem namočit, není nutné) - 1/2 kg brambor na kostičku cca 1x1x1cm - 1 polévková lžíce majoránky - 3 stroužky česneku na plátky či malou hrst sušených plátků - sůl - pepř - 2 masoxy - 1 lžíce Podravky či jiného polévkového koření - máslo či olej - tmavá jíška
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramboračka zase jinak,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramboračka zase jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramboračka zase jinak
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|