|
Recept na Brádeláky
Recept na Brádeláky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Brádeláky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 vejce 1 zarovnaná lžička soli 3/8 litru mléka 4 rohlíky 500g hrubé mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brádeláky
Recept na Brádeláky: Hrubou mouku smícháme s mlékem, vejcem a solí. Dřív můj tatínek těsto na knedlíky zadělával ručně vařečkou, dokud těsto nebylo hladké a nezačaly se na něm dělat bubliny. Já jsem to převzala od něj, ale Honzík si práci zjednodušuje mixérem :) Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do do připraveného těsta. Těsto necháme na chvilku odpočinout a mezitím si uvaříme vodu do velkého hrnce. Když nám začne voda vřít, vytvarujeme si z poloviny těsta knedlík a opatrně vložíme do vroucí vody. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta. Knedlíky vaříme 36 minut, 18 minut z každé strany ( nezapomeňte je otočit. ) Než je začneme krájet lehce je propícháme vidličkou.
Poznámka k receptu na Brádeláky: Omlouvám se všem, kteří tento recep mají z jiných zdrojů. U nás v rodině má svou vlastní historii. Tenhle knedlík je tu vlastně na počest mého tatínka, který byl úžasný člověk. Pamatoval si ho ze svého mládí, kdy ho vařila jeho maminka. Když zemřela nikdo z rodiny si už recept nepamatoval. Tatínek dlouho zkoušel najít správný poměr ingrediencí a čas, aby byly knedlíky správně uvařeny. A protože tatínkovi rodiče pocházeli z Horního Bradla, začali jsme knedlíkům říkat "Brádeláky." Od té doby se "Brádeláky" ujali v celé naší široké rodině. V době kupovaných knedlíků a knedlíků v prášku je docela příjemné vrátit se občas receptům našich babiček. VŠEM, KTEŘÍ SE ROZHODNOU RECEPT VYZKOUŠET, PŘEJEME DOBROU CHUŤ.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brádeláky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Pat a Mat (Honza a Ála)
- Datum vložení: 01.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1 vejce 1 zarovnaná lžička soli 3/8 litru mléka 4 rohlíky 500g hrubé mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brádeláky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brádeláky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brádeláky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|